skoljobb.se

Förstelärare i förskolan

Regioner
Utgår

2020-03-01

Ansök nu

Förstelärare i förskolan

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Är du redo att ta nästa steg i din lärarroll? Då är det här jobbet för dig!

Ditt nya jobb
Som förstelärare inom förskolan kommer du vara drivande i utvecklings- och pedagogiska frågor. Utöver förskollärarens ordinarie uppdrag ska du på rektors uppdrag stödja medarbetarna i det dagliga pedagogiska arbetet med barnen. Det innebär att du är en god förebild för arbetslaget i det pedagogiska vardagliga arbetet och initierar och driver utvecklingen av undervisningen. Du medverkar till att förskolans arbete vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet genom att vara omvärldsorienterad och hålla dig uppdaterad kring aktuell forskning.

I dina arbetsuppgifter ingår

  • att leda reflektioner kring den pedagogiska verksamhetens innehåll, utveckling och barns lärande,
  • leda processer som utvecklar kollegialt lärande på den egna enheten,
  • aktivt delta i nätverk för att utveckla kollegialt lärande samt likvärdighet inom kommunen,
  • ansvara för att i samarbete med arbetslag och ledningsgrupp följa upp och analysera det pedagogiska arbetet genom det systematiska kvalitetsarbetet,
  • kvalitetssäkra introduktionsperiod för nya medarbetare på enheten

Välkommen till oss
Som förstelärare är du anställd på centrala utbildningsförvaltningen, med placering på en förskola utifrån behov och prioritering för att sträva mot en likvärdig utbildning.
Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Din kompetens
Du är legitimerad förskollärare och har minst fyra års erfarenhet som lärare i förskolan. Grundläggande IT-kompetens är ett krav och du använder IKT som en naturlig del i undervisningen. Du har en särskilt god förmåga att verka för att verksamheten utformas i enlighet med förskolans läroplan och övriga styrdokument och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen inom förskolan.  

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, beskrivning av din IT-kompetens samt dina akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:

  • CV
  • Lärarlegitimation
  • Examensbevis
  • Studieintyg
  • Blanketten ”Rektors yttrande – förskola - första urval” ifylld av din rektor (gäller för ej meriterade)

Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och därefter får du besked om du går vidare till meriteringsprocess för förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan hittar du på vår hemsida.

Bra att veta
Förstelärare i förskolan anställs tillsvidare på centrala utbildningsförvaltningen. Du tjänstgör på en förskoleenhet, utsedd av verksamhetschef förskola. Tjänsten utvärderas vart tredje år, den kan då förlängas eller placeras på annan förskola. Tjänsterna som förstelärare prioriteras för att sträva mot en likvärdig utbildning.  

Vill du veta mer?
Maria Berg, t.f. bitr. verksamhetschef förskola, maria.berg@jonkoping.se, 036-102566
Maria Sparf, utvecklingsstrateg, maria.sparf@jonkoping.se, 036-102423
Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss

Jönköpings kommun

Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.

Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Utbildningsförvaltningen
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100
Tillträdesdag    2020-08-01
Sista ansökningsdag    2020-03-01
Referensnr    20-60-0224
Publicerad    2020-02-1

Dela detta jobb

Förstelärare i förskolan

Jönköpings kommun