skoljobb.se

logga

Förstelärare i Ma/Fy till Elsa Brändströmsskola

Regioner
Utgår

2022-08-12

Ansök nu

Förstelärare i Ma/Fy till Elsa Brändströmsskola

Om arbetsplatsen

Elsa Brändströms skola 7-9 är centralt belägen och helt nyrenoverad. Vi är cirka 65 medarbetare, skolan har sex klasser i varje årskurs och består då av ca 420 elever. Hög kvalitet i ämnesundervisningen tillsammans med arbetsglädje och en känsla av samhörighet skall förknippas med skolan. Vi har en språkinriktning som utvecklar eleverna inom moderna språk. Du kommer på Elsa Brändströms skola att mötas av en engagerad och kompetent personalgrupp med framåtanda och elevfokus.

Vår vision: En skola för alla med trygghet, engagemang, samhörighet och mångfald. Bra ämnesundervisning med språket i centrum skapa broar för elevernas framtid.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär undervisning i matematik och fysik. Du planerar undervisningen och samarbetar med ämneskollegier samt årskurskollegier. Alla lärare på Elsa Brändströms skola är dessutom mentorer. Som mentor har du ett stort ansvar för dina mentorselever, till exempel vad gäller kunskapsutveckling och närvarouppföljning. Att vara mentor betyder också att man blir ”spindeln i nätet” vad det gäller elever som har anpassningar och behov av särskilt stöd.

Uppdraget som förstelärare i skolan innebär att arbeta för att utveckla verksamheten i något/några av ämnena för att öka måluppfyllelsen. Förutom uppdraget som lärare gäller följande uppdrag för försteläraren:

  • Arbeta med att förbättra elevernas studieresultat och på ett systematiskt och professionellt sätt arbeta för att utveckla undervisningen

  • Handleda (coacha) andra lärare och föra pedagogiska samtal

  • Leda processer som utvecklar kollegialt lärande

  • Hålla sig underrättad om aktuell forskning och verka för att denna används i undervisningen

  • Verka för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet i matematik och fysik för år 7-9, det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av undervisning i dessa ämnen. Som förstelärare i skolan har du flerårig och välrekommenderad tidigare erfarenhet av rollen som lärare i motsvarande årskurser och du innehar lärarlegitimation, samt en särskilt god förmåga att förbättra elevernas resultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisning.

Det är meriterande med vana att arbeta digitalt med Googles tjänster riktade mot skolan. Då du enligt läroplanen (Lgr11) förväntas organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling är det ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket.

I arbetet har du förmågan att entusiasmera och engagera eleverna till en lustfylld och kreativ verksamhet. Vi ser att du vågar prova och utveckla varierande arbetsmetoder och du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter till kollegor. Vi ser gärna att du använder dig av alternativa verktyg tillsammans med elever i behov av särskilt stöd för att främja deras lärande. Du skapar trygghet genom att vara tillgänglig, konsekvent och är en tydlig gränssättare. Vidare har du god samarbetsförmåga och är trygg i dig själv. Du är strukturerad och engagerad i arbetet med att motivera och utmana varje elev i dess utveckling och lärande. Du är lyhörd, positiv och ansvarstagande gentemot alla du möter i ditt arbete. 

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsförordnande med tillsvidareanställning som lärare. Förordnandet som förstelärare är 3 år

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9758

Dela detta jobb

logga
Förstelärare i Ma/Fy till Elsa Brändströmsskola

Linköpings kommun