skoljobb.se

Förstelärare i matematik eller NO-ämnen, åk 7-9

Regioner
Utgår

2019-07-26

Ansök nu

Förstelärare i matematik eller NO-ämnen, åk 7-9

Den lärare vi rekryterat som förstelärare i matematik för åk 7-9 lämnade läraryrket för att bli biträdande rektor istället. Snopet för oss, men samtidigt gott att det finns möjligheter till utmaning på olika sätt för erfarna lärare. Vi söker sig som är erfaren och fortfarande vill vill utveckla undervisning och ha roligt tillsammans med våra elever i klassrummen.

Så, nu finns alltså åter möjlighet att bli en i laget i välskötta och trivsamma Silverdalsskolan. Silverdalsskolan, belägen i södra Sollentuna med närhet till grönområden, har ca 550 elever fördelade på åk F-9 och en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever i autismspektrat. Hos oss kommer du att möta ambitiösa och kompetenta kollegor och ett väl fungerande elevhälsoteam. Skolledningen är stabil och finns nära verksamheten, med stöd och utmaning. Vi är en kommunal skola som erbjuder goda förutsättningar för lärande och utveckling, för både elever och personal.

Vi är sedan många år certifierade enligt Olweus preventionsprogram mot mobbning och arbetar med stor systematik för lärande, trygghet och delaktighet. Vi tror att tryggheten i att lära tillsammans och känslan av att vara en som lär byggs under hela skoldagen, inte vid särskilda samtalstillfällen. Våra elever vågar försöka, vilket avspeglas i goda studieresultat och vinster i tävlingar som “Sollentuna 2040” om Hållbar framtid och "Demokratin i Sollentuna 100 år". Kreativitet kräver kunskap och kunskap kräver kreativitet. Vi vill bidra till båda, även för våra äldre elever.

Under nästa läsår kommer skolan att delta i en omfattande utbildning kring Tillgänglig undervisning. Det blir kollegialt lärande där inspel från expertis varvas med diskussioner tillsammans med kollegor och gemensam förändring i lärmiljöer och strukturer i undervisning. Det sista är viktigt, fortbildning som stannar vid prat tror vi inte på. Vi är noga med systematisk uppföljning av verksamheten, men försöker hitta sätt att se även “det osynliga” - elevers motivation, ork att försöka igen, vänskap etc - inte endast hårda data om prestation och skolnärvaro.

Vi kommer också snart att gå in i ett samarbete med andra skolor i Sollentuna Kommun där vi blir övningsskola för lärarstudenter, så om du är intresserad av det finns rika möjligheter. Det finns överlag rika möjligheter att utvecklas i yrket hos oss. Vi tycker om att prova nytt , men inte på bekostnad av hög kvalité i den undervisning våra elever möter. På det sättet är vi vardagskramare, varje lektion räknas!

I Sollentuna kommunala skolor arbetar lärare och elever sedan många år med Googles plattform där vi byggt upp en väl fungerande lärande- och delningskultur. STL-arbetssättet kommer från Sollentuna och alla lärare erbjuds utbildning inom detta. I LUC kommer du att möta ämneskollegor från alla de kommunala skolorna. Självklart har lärare och elever tillgång till egna digitala enhet. Digitala arbetsformer är vardag hos oss.

Inför nästa läsår söker vi två lärare i matematik, NO och teknik för år 4-9. I båda tjänsterna ingår delat mentorsskap. Tjänsterna är tillsvidareanställningar om 100%.

Vi söker sig som

  • Har genuint engagemang för elevers lärande och utveckling och aktuella referenser från till exempel en förstelärartjänst eller annat utvecklingsuppdrag.
  • Är en tydlig och lyhörd ledare i klassrummet och tror på delaktighet för elever och föräldrar. Du har goda aktuella referenser kring undervisning i helklass.
  • Har mycket god kommunikativ förmåga och uppskattar samarbete.
  • Vet att undervisning handlar om både lärande och relationsskapande, samt har god balans mellan dessa delar.
  • Har lärarlegitimation i matematik, naturorienterande ämnen och teknik för åk 7-9.
  • Har erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg som hävstång för elevers lärande. Du vet att det inte är digital teknik i sig som är värdefull, utan väljer analoga arbetsformer när de gynnar elevernas lärande mer än digitala. 

Vi tror att du kommer att trivas bäst hos oss om

  • Du som person är prestigelös och ansvarstagande.
  • Du har stor vilja att bidra i det kollegiala lärandet.

Vi strävar efter att göra som våra elever, lära av misstag och utveckla vårt kunnande tillsammans med de som kan mer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Om du är nyfiken på Silverdalsskolan kan du läsa mer på vår hemsida, eller se brottstycken ur vår vardag via twitterkontot Silverdalsskolan.  Rektor Anna Pilebro och många i personalen twittrar också.

Varmt välkommen med ansökan! Sista ansökningsdaag är 26 juni 2019.

Eftersom transferfönstret i skolvärlden fortfarande är vidöppet kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden är ute, så vänta inte med att söka! Vi kommer att ta oss rätt att inte tillsätta tjänsten om vi inte får väl meriterade sökande med goda och aktuella referenser. Vi vill verkligen anställa någon som vill och kan axla ett försteläraransvar, så stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du som söker tjänsten själv är varmt välkommen att höra av dig per telefon, men vi behöver inget stöd från andra aktörer med rekrytering. Företag som förmedlar personal eller annonser vill inte inte lägga tid på. Vi talar hellre med er som vill bidra i våra elevers vardag!

Kontaktpersoner:
Anna Jönsson 
mob: +46 739-152821 Anna Pilebro Bryngelsson 
mob: +46 0739152991

Dela detta jobb

Förstelärare i matematik eller NO-ämnen, åk 7-9

Sollentuna kommun