skoljobb.se

Förstelärare i matematik till Spånga grundskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-01

Ansök nu

Förstelärare i matematik till Spånga grundskola

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Är du en engagerad lärare som brinner för att utveckla alla elevers förmågor? Du ska du komma till oss och arbeta med våra fantastiska elever och kollegor.

Arbetsplatsbeskrivning
Spånga grundskola är en kommunal grundskola med ca 480 elever i åk 7-9. Skolan ligger i Solhem nära Spånga centrum med mycket bra kommunikationer, endast 12 min till Stockholm C. Grundskolan delar lokaler med Spånga gymnasium vilket bidrar till bra samordningsmöjligheter. Skolan kommer till hösten ledas av en skolledning bestående av rektor och tre biträdande rektorer, med delade tjänster, som ansvarar för var sitt arbetslag. På skolan finns dessutom sju förstelärare. Andelen behöriga lärare är hög och arbetslagen samarbetar med ett kompetent elevhälsoteam bestående av kurator, SYV, tre specialpedagoger som tillsammans med tre studiepedagoger ansvarar för eleverna i var sitt arbetslag och skolsköterska samt skolledning.  
Sedan 2012 har vi en riksrekryterande spetsutbildning i matematik och NO där eleverna söker in på betyg och intervjuer. En liten grupp för nyanlända elever finns i skolan och får stöd av SVA- lärare och ämneslärare för att kunna utplaceras i klasserna. Lokalerna är fräscha och anpassade efter verksamheten. Vi har ett välutrustat skolbibliotek med en heltidsanställd bibliotekarie. I vårt uppehållsrum, Grottan, och på vår skolgård kan eleverna vistas under rasterna.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att undervisa i matematik och biologi i vanlig klasser samt i vår riksrekryterande spetsutbildning i matematik och NO.
Du kommer att tillhöra ett arbetslag där du har det mesta av din undervisning.
Som förstelärare kommer du att ha följande uppdrag:

  • Coacha och stötta mattelärarnas pedagogiska arbete både genom enskilda samtal men också genom att hålla mattelyftets tankar och idéer vid liv. 
  • Att systematiskt analysera elevernas lärande för att på så sätt utveckla matematikundervisningen. 
  • Verka för att matematiklärarna samarbetar kring gemensamma planeringar och bedömningar. 
  • Att tillsammans med matematiklärarna och specialpedagoger analysera elevernas resultat, både på individ- och gruppnivå. 
  • Tillsammans med specialpedagoger vara behjälplig vid organisationen kring mattestödet som gynnar eleverna på bästa sätt. 
  • Ta del av och delge kollegerna aktuell forskning inom matematik. 
  • Tillsammans med försteläraren i NO, ansvara för att uppföljning och utvärdering sker inom Spetsutbildningen. Vara behjälplig vid intag till Spetsutbildningen och i skolans samarbete med gymnasiet. 
  • Samarbeta och samverka med andra förstelärare på skolan för att uppnå skolans mål.

Kvalifikationer
Lärare med lärarlegitimation och behörighet i matematik och biologi för åk 7-9.
Genom dokumentation kunna redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Ha visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ha ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2018-08-13
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%

Ort    Stockholm, Spånga
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/4315

Kontakt    
Christine Akalla, 0850841307

Facklig företrädare    
Andreas Meijer, Lärarförbundet, 08-50841315
Thomas Nygren, LR, 08-50841328

Sista ansökningsdag    2018-08-01
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Förstelärare i matematik till Spånga grundskola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen