skoljobb.se

På Rösjöskolan är kommunikation ett av våra högst prioriterade områden, som vi satsar på varje år och i en långsiktigt hållbar satsning. Utveckling av kommunikativ förmåga - språklig förmåga - hos eleverna är något du i denna förstelärartjänst får möjlighet att utveckla i ett starkt lag som alla har samma fokus och förhållningssätt.

Förutom erfarna och kompetenta lärare har du många starka kompetenser att samarbete med när det gäller utveckling av språk och kommunikation. På Rösjöskolan finns i ditt lag flera olika specialkompetenser, som kommer vara en del av det lag du jobbar med i ditt försteläraruppdrag. Rösjöskolan arbetar med en nära forskarsamverkan och som förstelärare hos oss kommer du att få unika möjligheter att medverka i utvecklingsarbete lokalt hos oss, nationellt och internationellt.

Vi tror att du är lyhörd och kreativ och möter varje elev utifrån hens förutsättningar. Du är en trygg person, är lösningsorienterad och har ett positivt förhållningssätt. Vi ser även att du är strukturerad och har en god planeringsförmåga. Vi vill att du är en van IT-användare då vi använder många digitala verktyg i undervisningen. Alla elever har tillgång till en egen ipad/dator. Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

Hos oss får du ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor på en skola där vi arbetar för mångfald och inkludering.

Vi söker dig som

- har lärarbehörighet som grund samt hög kompetens och erfarenhet i språkutvecklande arbetssätt.

- har rika erfarenheter av undervisning

- är engagerad och möter varje elev utifrån hens förutsättningar

- är trygg i dig själv och har ett tydligt ledarskap

- är bra på samarbete med både kollegor och föräldrar

- har ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter istället för hinder.

Vi erbjuder dig

- en arbetsplats med en trygg och välkomnande atmosfär

- en miljö som är tillåtande, utmanande och kreativ med goda förutsättningar för behovsanpassat lärande

- en plats där varje elev ges möjlighet att utveckla sina förmågor och intressen och som är medaktörer i sitt eget lärande

- pedagogisk lunch och trivselaktiviteter.

Rösjöskolan i Sollentuna är en kommunal skola med verksamhet inom förskola, grundskola, grundsärskola och fritidshem. På Rösjöskolan finns tillgång till bibliotek, IT-pedagog och speciallärare samt specialpedagoger. Vi lägger stor vikt på ett språkutvecklande arbete och på att stimulera elevernas läsning. Det finns active boards i alla klassrum och eleverna har tillgång till egna datorer eller ipads.

Vi använder närheten till naturen både för att få kunskaper, men också för fritid och rekreation. I närområdet finns egen isbana, skidspår, uteklassrum, konstgräsplan och stora friluftsområden. Vi arbetar med Olweusprogrammet för att skapa trygghet och motverka mobbning.

Känner du att detta passar in på dig så är du varmt välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande.

Kontaktpersoner:
Kennet Fröjd, rektor 
tfn: 08-57922942

Förstelärare i språkutvecklande arbetssätt

Regioner
Utgår

2018-11-19

Ansök nu

Dela detta jobb