skoljobb.se

logga

Förstelärare i Sv/Sva åk 4-9 Genarps skola

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-06-21

Ansök nu

Förstelärare i Sv/Sva åk 4-9 Genarps skola

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

På Genarps skola har vi ca 300 elever i årskurserna 4-9. Vi är ca 45 medarbetare som arbetar tillsammans och nära eleverna för att skapa tillgängliga och trygga lärmiljöer. Vi månar om att skapa goda relationer med varandra och med våra elever. I vårt utvecklingsarbete fokuserar vi på tillgängliga lärmiljöer och språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Vi arbetar i ljusa och fräscha lokaler. I varje klassrum finns smartboard/projektor och alla elever har egen I-pad/dator.

Genarps skola genomgår en utvecklingsresa och som medarbetare har du en central och medskapande roll i utvecklingsarbetet. Vi har ambitionen att driva och utveckla medarbetarnas kompetens inom konstruktiv länkning, bedömning, språkutvecklande arbetssätt och det relationella ledarskapet i klassrummet.

Vi erbjuder dig kunniga och trevliga kollegor som ser fram emot att välkomna en ny arbetskamrat. Du kan även förvänta dig rektorer som ger frihet under ansvar och som värdesätter att vara närvarande på skolan.

Vi arbetar i ljusa och fräscha lokaler och som lärare med inriktning åk 7-9 har du din arbetsplats i ett gemensamt arbetsrum.

Inom gångavstånd finns naturreservatet Risen, Häckeberga kvarn och Ekevallens idrottsplats med utegym. Här kan du som är intresserad av natur, vandring, löpning, mountainbike etc njuta av naturen och träna i anslutning till ditt arbete.

Lunds kommun erbjuder också ett friskvårdsbidrag på 1700 kr per år, samt rabatterat pris hos Actic gym, som har en av sina anläggningar i Genarp.

Arbetsuppgifter

Som förstelärare hos oss kommer du att driva det språkutvecklande arbetssättet och implementera konstruktiv länkning. Du kommer att ingå i skolans utvecklingsorganisation och driva utvecklingsarbetet tillsammans med skolledningen, förstelärarna och specialpedagogerna. 

På Genarps skola har vi en salutogen elevsyn och arbetar nära elevhälsan i syfte att alla elever ska utvecklas optimalt, både socialt och kunskapsmässigt.

Vi söker dig som

har grundlärarexamen och legitimation. Du har erfarenhet av att leda systematiskt utvecklingsarbete och didaktik på skolor. Det är meriterande om du har gått processledarutbildning, arbetat med konstruktiv länkning och genrepedagogik. Du ska vara en modig och påläst förstelärare som har god förankring i den senaste skolforskningen. 

Du arbetar utifrån ett inkluderande förhållningssätt och skapar motiverande och kreativa inlärningsmiljöer där elevens lärande sätts i centrum. Du arbetar formativt, med tydliga mål, flera strategier för lärande och feedback som för elevens lärande framåt. Du använder ett varierat undervisningssätt för att se till att alla elever uppnår lektionens syfte. Du skapar positiva relationer med både dina elever och kollegor. Du bygger upp elevernas självförtroende att nå lärandemålen. Du skapar dialoger som är tillåtande i klassrummet. Du använder modern teknik som verktyg för kunskapssökande och anpassningar som höjer elevernas måluppfyllelse. Du är samarbetsvillig, lösningsfokuserad och har höga ambitioner gällande undervisningens kvalitet och skolans lärande organisation. 

Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid/Deltid

Lön: Individuell månadslön

Tillträde: 2021-08-06

Dela detta jobb

logga
Förstelärare i Sv/Sva åk 4-9 Genarps skola

Skoljobb i barn- och skolförvaltningen