skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Vasa Real är en grundskola i Stockholms innerstad som står inför en spännande utveckling. Vi har cirka 800 elever i åk 5-9 och inom några år räknar vi med att vara en F-9 skola med ca 1300 elever. Skolan har även en Judisk profil (åk7-9). Undervisningen sker utifrån en holistisk syn där samtliga delar verkar för att alla elever ska ges möjlighet att nå sin fulla potential. Vi tror på alla människors lika värde och följer Olweus åtgärdsprogram mot mobbning och antisocialt beteende. Vasa Real är HBTQ-certifierad.

Välkommen med din ansökan till en skola där alla möts med tolerans och respekt samt får möjlighet till god kunskap inför framtiden.

Arbetsbeskrivning

Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen för åk 5-9 inom ämnet slöjd med inriktning trä och metall. Du har delat mentorskap för en klass och tillhör ett arbetslag.

Med höga förväntningar på eleverna arbetar du både enskilt och tillsammans med övriga kollegor för att ge dem den allra bästa undervisningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare för åk 5-9 med behörighet i slöjd (inriktning trä och metall) och som arbetar med formativ bedömning, har erfarenhet som mentor och reflekterar över det praktiska arbetet på ett systematiskt sätt, både enskilt och tillsammans med kollegor.

Du leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas och att du gör eleven delaktig i planeringen och ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt för att skapa ny och fördjupad kunskap.

Du är trygg, stabil och har självinsikt. Din samarbetsförmåga är mycket god därför att du lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har god förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att undervisa. Med stor entusiasm för ditt ämne väcker du elevernas nyfikenhet och kan förklara det komplexa begripligt. Du är nyfiken, driven och trivs med att ta itu med de utmaningar du ställs inför. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har goda kunskaper inom IKT och kan använda dig av det i din undervisning.

Övrigt

Då tjänsten är en karriärtjänst så krävs att sökande uppfyller såväl de nationella minimikraven som de krav och förväntningar enligt beslut i utbildningsnämnden (dnr:13-201/635) gällande en förstelärartjänst.

Särskilt kvalificerande för förstelärare:

Aretemeritering. VFU-handledarutbildning. Magister/masterexamen inom utbildningsvetenskapligt område.

Som förstelärare på Vasa Real ingår du i ett team med de andra förstelärarna med uppdrag att utveckla undervisningen på skolan. I uppdraget som förstelärare ingår även samarbete med bild och musik. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6480
Kontakt
  • Per Hedlund-Andersson, 0850844733
Publicerat 2018-10-11
Sista ansökningsdag 2018-10-26
Legitimationskrav Lärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Förstelärare Slöjd till Vasa Real

Ansök nu

Dela detta jobb