skoljobb.se

Förstelärare/Specialpedagog - Gör skillnad på Snösätraskolan

Ansök nu

Förstelärare/Specialpedagog - Gör skillnad på Snösätraskolan

 

Arbetsplatsbeskrivning

Snösätraskolan är en F-6 skola med drygt 300 elever och ca 65 personal, som ligger i trivsamma naturnära omgivningar på Snösätrahöjden i Rågsved. Vi är en tvåparallellig verksamhet med fritidshem i egen regi för åk F-3. Våra elever i åk 4-6 går på sin fritidsklubbsverksamhet på Rågsveds ungdomsgård. Vi som jobbar här gör skillnad för våra elever. Vi utvecklar ständigt oss själva och vår verksamhet. Med eleven i fokus strävar vi efter att optimera våra arbetssätt, för elevens hela skoldag. Nu söker vi dig till vårt team, som vill vara med på vår utvecklingsresa!

Arbetsbeskrivning

Vi söker en förstelärare/specialpedagog med huvuduppdrag att handleda lärarkollegor att hitta sin fulla potential som lärare, så att verksamheten i våra klassrum är anpassade efter varje individ och dennes behov. Du ska i dialog arbetsleda skolans speciallärare/resursteamet och leda arbetet mot högre arbetsro och måluppfyllelse i vår verksamhet. Du ansvarar för administrationen av skolans verksamhetsansökningar och att ta fram fungerande dokumentationsformer för resursteamets insatser samt rutiner för uppföljning av dessa. Din verktygslåda är fylld av metoder och arbetssätt för att lyckas motivera, stimulera och utveckla varje individ. Du har ett relationellt ledarskap och förstår varför det är viktigt att sätta sig in i individuella situationer och behov. Tillsynsansvaret ser du som en självklar del av ditt uppdrag. Du arbetar lösningsinriktat och träffar regelbundet vårdnadshavare i situationer som kräver det. Skolans arbetslag ser du som en plattform för kollegialt samarbete där ni tillsammans bidrar till och arbetar med skolans utvecklingsfrågor. Ditt mål är att alla, vuxna som elever, ska lyckas.

Kvalifikationer

Specialpedagogutbildning med lärarlegitimation.

Din kunskap inom NPF är förankrad och du har flerårig dokumenterad erfarenhet av likvärdigt uppdrag. Det är meriterande om du har arbetat i ett mångkulturellt område.

Du är en prestigelös teamspelare, som sätter elevens framgång först. Din kreativitet gör att du har förmåga att hela tiden utveckla din handledande roll, din ledarskapsförmåga och dina samarbetsforum. Du är strukturerad och analytisk och säkerställer att du har alla delar av uppdraget noggrant dokumenterat och planerat.

Övrigt

Dela detta jobb

Förstelärare/Specialpedagog - Gör skillnad på Snösätraskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen