skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Olovslund/Nockebyhovsskolor; 
Våra skolor ligger naturskönt i Bromma. Nockebyhovsskolan är vår lilla annexskola som ligger intill Judarnskogen nära Mälaren. Det är en enparallellig F-3 skola med ca 100 elever. Olovslundsskolan, som är vår huvudskola med drygt 500 elever är en treparallellig F-6 skola. På skolan finns också en grundsärskola. På våra skolor finns ett aktivt pedagogiskt utvecklingsarbete som har lett till genomgående goda kunskapsresultat. I våra skolor upplever eleverna trygghet och studiero. Under de kommande åren utvecklar vi vårt arbete med formativ bedömning och kollegialt lärande. Vi strävar efter att vara en arbetsplats där man trivs, får ansvar och känner att man kan påverka.

I vår verksamhet har vi under de senaste åren lagt grunden för vår digitalisering. Från och med ht 2019 har våra elever en personlig digital enhet, vilket möjliggör att vi kan ta nästa steg när det gäller att utveckla undervisningen. Vi lägger också stor vikt vid vårt hälsofrämjande och förebyggande arbete. I vår verksamhet finns goda möjligheter att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor.

Beskrivning

Vi söker en förstelärare med lärarlegitimation och behörighet att undervisa i svenska, matematik och no upp till åk 6. Vi vill att du är självständig i din lärargärning och värdesätter samarbete med kollegor för att skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. Hos oss har du som erfaren lärare, eller nuvarande förstelärare möjlighet att ta nästa steg i din utvecklig.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar undervisning i klass med tillhörande planering, genomförande, dokumentation och uppföljning. I tjänsten ingår även att vara klasslärare i en årskurs 6.

Som förstelärare ingår du i skolans förstelärargrupp och i dialog med kollegor och skolledning arbetar du med att driva och leda skolans pedagogiska utvecklingsarbete.

Som förstelärare har du ett tydligt uppdrag som du i dialog med rektor regelbundet utvärderar. Inom ramen för denna tjänst säker vi primärt en förstelärare med kompetens att driva utvecklingsarbete inom områdena matematik och No. Det specifika uppdraget kan diskuteras utifrån din aktuella kompetens.

Nedan ser du Stockholm stads beskrivning av försteläraruppdraget;

Förstelärare ska huvudsakligen undervisa och arbeta med det som hör till undervisning. De ska bidra till utveckling av undervisningen, ett kollegialt lärande samt kollegialt beforskande.

Förstelärare ska utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet systematiskt och strukturerat bidra till:

att utveckla och synliggöra undervisningen och elevernas lärande och studieresultat,
att arbeta för hela skolans och alla elevers utveckling,
en trygg lärandemiljö och en tro på alla elevers förmåga att lära,
kunskapsutveckling för egen del, kollegors samt för professionen som helhet,
att undervisningen vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation, i enlighet med kvalifikationskraven.

Läraren ska, vidare genom dokumentation kunna redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.

God kompetens och erfarenhet av undervisning i matematik och no samt användning av digitala verktyg i undervisningen är något vi lägger särskilt stor vikt vid, vid vårt urval.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid/Deltid
Tillträde    20190812
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Referensnummer    2019/3184

Kontakt    
Henrik Kroon, 076 120 75 51
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Förstelärare till årskurs 4-6, med fokus på matematik och No

Ansök nu

Dela detta jobb