skoljobb.se

Förstelärare till Benzeliusskolan

Ansök nu

Förstelärare till Benzeliusskolan

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Benzeliusskolan är en F-6 skola och ligger ca 8 km från Luleå centrum. Skolan har omkring 150 elever. Med gångavstånd till havet och skogen, erbjuder skolan en rik och omväxlande natur att studera. Pedagogerna på skolan har stor pedagogisk erfarenhet och kan mycket om elevers lärande. Samtliga pedagoger på skolan har en bred kompetens och är väl uppdaterade på styrdokumenten och nya forskningsrön. Benzeliusskolan har en bra blandning av åldrar och yrkeserfarenheter. På Benzeliusskolan arbetar samtliga pedagoger för att ge eleverna bästa förutsättningar att lyckas nu och i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som förstelärare kommer du att få ta ett stort ansvar när det gäller att stärka digitaliseringen i samtliga ämnen på skolan utifrån läroplanens intentioner. I klassrummet har du rollen som expert inom området programmering/digitalisering i Matematik och NO. Som förstelärare har du ett stort ansvar gällande innehåll och upplägg av utvecklingsarbetet på skolan samt analys av måluppfyllelsen kopplat till arbetet. Som förstelärare förväntas du vara insatt i aktuell skolforskning samt omsätta denna i praktisk handling. För att nå spridningseffekter förväntas även förstelärare ingå i och ta del av kommunövergripande utvecklingsarbete.

Huvuduppdraget för förstelärare är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på skolan. Huvuddelen av förstelärarens tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. I uppdraget som förstelärare ingår det att sprida ämneskunskaper och yrkesskicklighet till fler lärare framförallt inom digitalisering och programmering. Som förstelärare tar du också ett särskilt ansvar för ämnesutveckling/ämnesdidaktisk utveckling och det systematiska kvalitetsarbetet. Du kommer i din roll handleda andra lärare. I ditt uppdrag som förstelärare förväntas du också utveckla dina ämnen på skolan för en ökad måluppfyllelse.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha:
• lärarlegitimation
• minst fyra års dokumenterat väl vitsordat arbete med undervisning
• visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat
• ett starkt intresse och drivkraft för att utveckla undervisningen
• god förmåga att samverka med andra i syfte att utveckla det kollegiala lärandet
• hög digital kompetens som innebär att det är naturligt att använda digitala verktyg som arbetsredskap och pedagogiskt hjälpmedel
• ämnesbehörighet i MA/NO i år 4-6. Ämnesbehörighet i ytterligare ämnen är högst meriterande.

ÖVRIGT
Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Dela detta jobb

Förstelärare till Benzeliusskolan

Luleå kommun