skoljobb.se

logga

Förstelärare till Gymnasiesärskolans nationella program på Berzeliusskolan

Regioner
Utgår

2022-07-15

Ansök nu

Förstelärare till Gymnasiesärskolans nationella program på Berzeliusskolan

Om arbetsplatsen

 Berzeliusskolan är en attraktiv, relativt nyrenoverad och centralt belägen skola. Här finns grundskolans högstadium, gymnasieskola och gymnasiesärskola. På gymnasiesärskolan finns programmet för estetisk verksamhet och programmet för samhälle, natur och språk inom det nationella programmet samt individuella programmet. Inom grundskolan finns förutom ordinarie klasser spetsutbildning i matematik/NO, idrottsprofil och NO-inriktning. Gymnasieskolan omfattar naturvetenskaps- och teknikprogrammen, vidare introduktionsprogrammen språkintroduktion och individuellt alternativ. Totalt finns ca 1800 studerande och 300 anställda på skolan. 

Arbetsbeskrivning

Som förstelärare på Gymnasiesärskolans nationella program är du en av de ledande i det pedagogiska utvecklingsarbetet. Du samverkar här med verksamhetens övriga förstelärare och med rektor och biträdande rektor.

Du är med och utvecklar och anpassar läromedel och annat undervisningsmaterial för målgruppen. Du är en viktig kugge i det kollegiala lärandet.

Kvalifikationer

Tjänsten är öppen att söka för dig som har en tillsvidareanställning på Berzeliusskolans gymnasiesärskola. Speciallärare med inriktning utvecklingsstörning med behörighet att undervisa i kurser på de nationella programmen är ett krav. Du har erfarenhet av att upprätta individuella studieplaner för elever inom gymnasiesärskolans nationella program. I din roll som förstelärare är du trygg och stabil och kan skilja på det personliga och professionella, vilket är viktigt då du arbetar med elever med stora och varierande behov. Du är lugn och stabil under stress och press samt har en god samarbetsförmåga och är öppen för andras åsikter. Vidare har du en god pedagogisk insikt och kan analysera och utveckla förmågorna hos elever på olika kognitiva nivåer och anpassa undervisningen utifrån detta.

För att lyckas bra i denna roll har du en god ledarskapsförmåga eftersom du arbetar nära tillsammans med andra pedagoger och elevassistenter där du med dina kunskaper och din kreativitet är en kunskapsresurs för andra.

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-08-09

Anställningsform: Tidsbegränsat på 3 år.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9681

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

logga
Förstelärare till Gymnasiesärskolans nationella program på Berzeliusskolan

Linköpings kommun