skoljobb.se

Fredriksbergs skola och Östansjö skola söker fritidspedagoger!

Regioner
Utgår

2021-04-15

Ansök nu

Fredriksbergs skola och Östansjö skola söker fritidspedagoger!

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Denna annons gäller två tjänster i fritidshemmet på två av skolorna i Hallsbergs kommun, Fredriksbergs skola och Östansjö skola.

Fredriksbergskolan ligger i Vretstorp ca 2 mil utanför Hallbergs tätort med cirka 850 invånare. Skolan är en F-6 skola med ca 160 elever och två fritidshem och ligger centralt i samhället med en närhet till skog och andra grönområden. 

Fredriksbergskolan är en skola där alla elever får komma till sin rätt. Vi utvecklar och anpassar undervisningen och lärsituationerna utifrån varje elevs unika förutsättningar för att möjliggöra utveckling, både personligt och kunskapsmässigt. Fredriksbergskolan är en trygg plats att växa och utvecklas på. Vår ambition är att alla elever hos oss ska känna glädje över att vistas och verka i vår verksamhet, de ska känna sig delaktiga, trygga och inspirerade. Vi tar tillvara elevernas intressen och låter deras naturliga sökande efter kunskap leda oss på nya upptäcktsfärder i enlighet med de nationella riktlinjerna som formuleras i våra styrande läroplaner. På skolan finns det en tradition av att vi försöker hålla färre antal elever i våra klasser. Detta är något som vi strävar efter i vår organisation. Vi arbetar efter goda pedagogiska strukturer, en kultur som alla ansvarar för och ett gott ledarskap i vår verksamhet.

Östansjö skola är en liten skola med ca 110 elever belägen mitt i samhället Östansjö ca 8 km utanför Hallsberg. Det är en skola där alla elever är inkluderade, blir sedda och där det finns bra förutsättningar att skapa goda relationer. Pedagogerna samverkar tätt inom och mellan arbetslagen vilket ger en flexibilitet i skolans vardag. Vi räknar alla elever som allas! Verksamheten genomsyras av samsyn och tydligt ledarskap. Förtroendefullt samarbete mellan hem, skola och fritidshem är betydelsefullt för att skapa en helhetssyn kring varje elevs utveckling.

Vår målsättning är att skapa en god miljö för bildning, tänkande och kunskapsutveckling. Detta gör vi genom att möta varje individ med respekt för sin person och sitt arbete, samt ge en trygg miljö och positiv framtidstro.

Vi erbjuder dig:

  • Trivsamma arbetsplatser med positiva och glada kollegor och barn.

  • Mindre skolor med stora möjligheter.

  • En personlig bärbar dator samt iPad.

  • Konkurrenskraftig lön och individuell lönesättning.

  • Goda utvecklingsmöjligheter.

Denna tjänsten innebär möjligheter till utmaningar inom hela skolans verksamhet. Dina möjligheter att utvecklas som pedagog och människa är goda då skolorna hela tiden strävar efter hög delaktighet och en god arbetsmiljö där ett helhetstänk prioriteras.

Kompetens:
Vi söker dig som har fritidspedagogexamen. Du är förtrogen med läroplanen och andra styrdokument och har förmåga att omsätta teori till praktik. Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. Du har även en förmåga och driv att aktivt delta i skolans förändringsarbete i relation till skolans utvecklingsplan. Vi arbetar utifrån den kompetenta eleven där inflytande och delaktighet är viktigt.

Som person stimuleras du av att arbeta i en social gemenskap med högt i tak och fokus på verksamhetsutveckling. Vi tror att ditt arbete präglas av ambitiösa intentioner till utvecklande arbetsmetoder. Att du har en förmåga att arbeta självständigt men också i samarbete med kollegor ser vi som självklart för att utveckla hög kvalitet i elevernas utbildning.

I ditt dagliga arbete skall du kunna möta människor med inlevelse och empati. Som pedagog har du också en god förmåga att skapa och bibehålla relationer med främst elever och kollegor men också deras vårdnadshavare. Slutligen ser vi att du är positiv, glad, trygg och entusiastisk i ditt arbete.  Du är även flexibel och ser möjligheter med olika anpassningar i verksamheten. Du sätter elevernas behov först.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete som fritidspedagog.

  • Erfarenhet av dokumentation.

  • Goda IT kunskaper.

  • Kunskaper om lågaffektivt bemötande.

Övrig information:

Tjänsterna är tillsvidareanställningar varav en på minst 85% och en på 100%. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Din ansökan med merithandlingar och löneanspråk vill vi ha senast 2021-04-15.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi gör aktiva val avseende rekryteringsstöd och exponering inför varje rekrytering varför vi undanber oss direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner
Anna Gustafsson
Rektor
0582-686400
anna.gustafsson@edu.hallsberg.se

Dela detta jobb

Fredriksbergs skola och Östansjö skola söker fritidspedagoger!

Hallsbergs kommun