skoljobb.se

Fritidslärare/fritidspedagog till Runbacka skolor

Ansök nu

Fritidslärare/fritidspedagog till Runbacka skolor

Sollentuna kommun

Runbacka skolor är en F-9-skola med en kommungemensam resursverksamhet belägen i Viby, Sollentuna. På skolan går det sammanlagt 560 elever. Våra ledord är kunskapsglädje, omvärld, resultat och trygghet och trivsel vilket genomsyrar vår verksamhet.

Skolan har de senaste åren utvecklat det pedagogiska arbetet med digital teknik och tar idag kontinuerligt emot studiebesök från olika kommuner i Sverige samt från andra länder, som vill titta på skolans undervisning. Förrutom digitalisering är våra fokusområden tillgänglighet, hållbart ledarskap och synligt lärande.

Vi har höga förväntningar på våra elever som på olika sätt utmanas i sin kunskapsutveckling. Förutom digital kompetens, lägger vi stor vikt vid idrott- och friluftsliv samt språklig utveckling och moderna språk. Skolan är Olweuscertifierad vilket innebär ett strukturerat och kontinuerligt förebyggande mobbningsarbete i alla skolans verksamheter från förskoleklass till åk 9.

På skolan har vi ett stort elevhälsoteam som inkluderar specialpedagoger, kurator, skolsköterska, skolpsykolog, hela ledningsgruppen samt ett samarbete med Sollentuna kommuns Skol- och familjeteam. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever som är i behov av extra anpassningar eller särskilt stöd och för att tillgängliggöra undervisningen. Genom att arbeta förebyggande lyckas vi bra med att ge alla elever möjlighet att utvecklas till sin fulla potential.

Vi söker nu legitimerad lärare i fritidshem alternativt fritidspedagog gärna i kombination med ämnet musik eller idrott. Du ska ha en pedagogisk högskoleutbildning och gärna erfarenhet. Vi söker dig som är väl insatt i fritidshemmets läroplan och kunskapsmål samt kan omsätta det i praktiken. Du kommer, tillsammans med våra andra utbildade fritidslärare, planera, genomföra samt utvärdera våra genomtänkta rastaktivitet samt våra fritidshemsaktiviteter under eftermiddagar samt lov.

Kvalifikationer

Vi vill att du har förmåga att skapa god kontakt med kollegor, elever och vårdnadshavare i det dagliga arbetet, då bemötande och samarbetsförmåga är viktiga aspekter i verksamheten. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi vill att du som söker kan inspirera, motivera och skapa förståelse. Du tar aktivt både egna initiativ och tillsammans med andra, för att effektivt nå gemensamma mål.

Du är utbildad lärare i fritidshem alternativt fritidspedagog, gärna i kombination med musik eller idrott. Du har erfarenhet av yrket och en vilja till fortsatt utveckling.

Fritidsverksamhet är viktig för att våra elever ska ha en trygg och utvecklande miljö under hela dagen. Därför är det viktigt att du som fritidslärare är professionell och stolt över ditt yrke.

Du ska vara kreativ och ha lätt för att se möjligheter utifrån barnets perspektiv och våra mål och du drivs av att utveckla verksamheten. Vi vill också att du ska ha lätt för att samarbeta då du kommer arbeta i ett arbetslag med drivna, motiverade och glada kollegor. Det är viktigt att du har ett öppet förhållningssätt och är lösningsfokuserad.

På fritidshemmet arbetar vi i stationer med fokus på IKT, rörelse, friluftsliv och skapande. I arbetet ingår också samverkan med mentorer i klass för att bidra till elevernas måluppfyllelse. Du behöver vara en digitalt kompetent person gärna med ett intresse för programmering och makerkultur.

Som aställd på Runbacka och i Sollentuna kommun får du möjlighet att utvecklas vidare i nätverk med andra skolor i kommunen, fokus på rörelse även för personalen, en tillgänglig skolledning som är intresserade av dina ideer och fantastiska kollegor och elever. Välkommen till oss!

Tjänsten är en heltids tillsvidaretjänst med tillträde efter överenskommelse eller senast i augusti. Rekrytering påbörjas omgående. Vi undanber oss samtal från rekryteringsfirmor.

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Dela detta jobb

Fritidslärare/fritidspedagog till Runbacka skolor

Sollentuna kommun