skoljobb.se

Fritidslärare/Lärare med inriktning mot fritidshem

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-28

Ansök nu

Fritidslärare/Lärare med inriktning mot fritidshem

Bymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan

Vill du arbeta som fritidslärare på Hisingstorpsskolan/Bymarkens skolområde?
Arbetsplatsbeskrivning?

Du är då Välkommen att söka tjänst hos oss!
Hisingstorpsskolan F-6, som ingår i Bymarkens skolområde, är beläget i natursköna omgivningar på Bymarken i Jönköping. För närvarande finns ca 460 elever i åk F-6 på skolan. I vårt skolområde ingår även Vätterslundsskolan. Där går för närvarande ca 110 elever i åk F-3. I dagsläget finns drygt 80 medarbetare på Bymarkens Skolområde. Våren 2018 flyttade vi in i om- och tillbyggda lokaler som inrymmer skolmåltid, administration, personalrum m.m.

Arbetsuppgifter
Vi söker en lärare med inriktning fritidshem/fritidspedagog till Hisingstorpsskolan. Du kommer att arbeta med planering, genomförande och utveckling av fritidshemmets dagliga verksamhet tillsammans med övriga pedagoger på skolan. Utöver huvuduppdraget i fritidsverksamheten så söker vi en pedagog som tar ansvar för och samarbetar med lärare i undervisningen inomhus och utomhus. All personal på skolan har tillsammans uppdraget att stötta alla skolans elever i deras lärande.

Kompetenskrav
Du har examen som lärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog. Det är en merit om du har behörighet att undervisa i något eller några ämnen samt har stort intresse för att arbeta med att vidareutveckla fritidsverksamheten utifrån Lgr 11. Läsåret 2019/2020 kommer eleverna i åk 1 och åk 4 att få tillgång till egna digitala verktyg; ipad eller dator. Har du erfarenhet av arbete med digitala verktyg eller kompetens för att arbeta med detta ser vi det som ytterligare en merit.
Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.
Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt så långt det går inom ramen hela grundskolans verksamhet. Du är en flexibel person som finns till för alla elever på skolan och kan smidigt anamma skolans gemensamma förhållningssätt. Du tar ett helhetsansvar för elevernas skoldag och medverkar till trivsel och samhörighet.

Övrigt
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten.

Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg.
Skolan jobbar med rastverksamhet som en del i trygghetsarbetet och ”rastpedagoger” leder det arbetet.
Vi har nära till naturen och vår ”skolskog”.
Under läsåret 2019/2020 kommer vi bland annat arbeta vidare med digitalisering och att "Må bra på jobbet".

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan, intervjuer sker fortlöpande!

Upplysningar
Rektor Lena Nordh-Jonsson, 036-10 61 72,
Bitr. rektor Jonna Nilsson, 036-10 70 92
eller arbetsplatsombud för Lärarförbundet, Ulf Claesson, 0703-231281

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Fritidslärare/Lärare med inriktning mot fritidshem

Jönköpings kommun