skoljobb.se

logga

Fritidslärare till Bålbroskolan

Ansök nu

Fritidslärare till Bålbroskolan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Vi söker ytterligare två legitimerade fritidslärare/fritidspedagog till Bålbroskolan. Båda anställningarna är ett års vikariat då vi har två föräldralediga medarbetare. Vi är en verksamhet som växer och utvecklas, så det finns chans till förlängning då vikariatet går ut.

Är du intresserad av att utveckla fritidshemmet och samverkansuppdraget tillsammans med personalen i alla våra verksamheter? Vi söker två legitimerade fritidslärare/fritidspedagoger, där bidraget till verksamheten förväntas vara att leda gruppen av både elever och personal mot nya erfarenheter, lärande och lyckanden genom glädje, ansträngning och struktur. Du arbetar både i skolans kursplanebundna tid med uppdrag  utifrån din kompetens och på fritidshemmet med såväl planering som genomförande och uppföljning av lärandet. Det kan vara individstöd såväl som utomhuspedagogik/fritidspedagogiskt arbete i samverkan med lärare. Vi ser fram emot din ansökan! 

Arbetsbeskrivning

Som fritidslärare på Bålbroskolan arbetar du i ett årskursteam. Årskursteamet består av lärare, fritidslärare och barnskötare som samverkar runt årskursens elever, i genomsnitt 70 elever per årskurs. Du planerar, genomför och utvärderar ert gemensamma arbete på avdelningen tillsammans med fritidspersonalen i teamet. Du som fritidslärare ansvarar för att säkerställa fritidshemmets läroplansarbete och driver kvalitetsutveckling i er årskurs. Du ingår även i sammanhanget ”fritidslärargruppen” som träffas en gång i veckan för att tillsammans med alla fritidslärare på skolan hålla ihop fritidshemmets utveckling och utmaningar och planerar det gemensamma på skolan tillsammans.

Du förväntas planera i FRIPPar och arbeta gemensamt och transparent för allas delaktighet, såväl elever och  kollegor som vårdnadshavare.

Utmaningarna

Bålbroskolan är en relativt ny skola där den nybyggda skolans formgivning skapar möjligheter för nya arbetsformer, vi utmanar begreppet "som vi brukar göra". Du behöver vilja och våga prova utifrån forskning och vetenskap.  På Bålbroskolan arbetar vi tillsammans för allas bästa och förutsättningarna är att vi är starka tillsammans i samverkan. Vi driver ett aktivt utvecklings- och kvalitetsarbete där barnets bästa står i fokus.

Kvalifikationer

- Du är legitimerad fritidslärare, med erfarenhet av att leda en avdelning eller helt fritidshem.

- Du har erfarenhet av att leda utvecklingsarbeten inom fritidshem med goda effekter.

- Du arbetar systematiskt med kvaliteten i er egen verksamhet, som en del av att nå skolans gemensamt uppsatta mål.

Då vi arbetar mycket i skogen bakom skolan ser vi gärna att du har kunskaper, driv och intresse av att lära ute.
Du behöver vilja ingå i sammanhang med alla verksamheter på skolan. Vi ser gärna att du är en person som ser dig som lösningsinriktad, att det är roligare tillsammans och att struktur är viktigt för allas möjlighet att lyckas.

Om arbetsplatsen

Välkommen till Bålbroskolan!

Vår skola (norrtalje.se) 

Vi är en årskursteams-organiserad F-3 skola i alldeles nybyggda lokaler. Vi har fyra hemvister, en för varje årskurs, ett bibliotek, en musiksal och en matsal som serverar mat från vårt tillagningskök. Vi arbetar tillsammans med varandra i teamets hemvist och tror på att arbetet för elevernas utveckling gör vi bäst tillsammans. Skola och fritids arbetar i samma team i samma lokaler för gemensamma elever. Bålbroskolan ligger i Rimbo, med naturen bakom skolan och den fantastiska skolgården och idrottshallen framför skolan. Bålbroskolan är den enda kommunala skolan för elever i det här åldersspannet i samhället, vi är stolta över att alla Rimbos barn är välkomna till oss. Skolan har ca 270 elever idag varav ca 220 av dem går på fritids. Fritidshemmet är öppet från 06-18 och vi har öppet på loven.

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Precis som vi har du också ett barnrättsperspektiv i ditt dagliga arbete, i enlighet med barnkonventionen.

Anställningsform

Heltid 100%, visstidsanställning, vikariat 12 månader.

Tillträde datum 220110 eller enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-12-03

Sista ansökningsdag:

2022-12-22

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Fritidspedagog

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Biträdande rektor

Annette Karlsson, annette.karlsson@norrtalje.se, 0175-73961

Bitr. Rektor

Sara Björklund, sara.bjorklund@norrtalje.se, 0175 73963

Facklig representant Lärarförbundet

Maria Wahlström, maria.wahlstrom@norrtalje.se

Facklig representant Lärarnas Riksförbund

Anna- Karin Lönnström, anna-karin.lonnstrom@norrtalje.se, 0176-71465

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Dela detta jobb

logga
Fritidslärare till Bålbroskolan

Norrtälje kommun