skoljobb.se

Fritidsledare

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Ungdomsgårdarna på Gotland är mötesplatser för ungdomar i tonåren och en drogfri, opolitisk miljö för ungdomar oavsett kön, identitet, funktionsvariation eller annan etnisk bakgrund.

Ungdomsgårdarna är till för att främja en positiv livsstil genom ett genomtänkt och förberett arbete i mötet med ungdomarna. Vårt huvudsakliga mål är att ge varje ungdom en chans till att må gott.

Till ungdomsgårdarna Norr söker vi nu en fritidsledare.

Arbetsuppgifter

Vi söker en fritidsledare som kommer att arbeta coachande, stödjande och uppmuntrande med ungdomar. Som vill stärka det fungerande och goda i varje ungdom och samtidigt bemöta olika svårigheter som ungdomen kan bära med sig.

Du bör ha en ambition att ge ungdomar förutsättningar till en god framtid och ett välmående vuxenliv. Du bör även ha kunskap inom att organisera, planera och genomföra aktiviteter såsom temaveckor, utflykter, gruppverksamheter och liknande. I tjänsten ingår samverkan med andra fritidsledare, andra verksamheter inom ungdomsavdelningen, föreningsliv, socialtjänst och polis och så vidare.

Tjänsten är mångfacetterad, både genom mötet med ungdomarna och verksamheten samt med en praktisk del och administration.

Arbetstiderna är omväxlade då det delvis är dagtid men övervägande kvällar, där vi möter ungdomar på deras fritid i vardagen. Även arbete på helger förekommer.

Kvalifikationer

Du som söker har en fritidsledarutbildning/socialpedagogiskutbilning eller utbildningsdelar som kan ses som likvärdiga utifrån vårt behov. Det är meriterande om du har praktiskt erfarenhet av öppen ungdomsverksamhet, uppsökande arbete eller föreningsverksamhet med ungdomar i åldern 13 till 19 år. Vi ser gärna att du är intresserad av mänskliga rättighetsfrågor och kan fler språk.

Vi söker dig som har förmåga och energi till att agera. Som är initiativtagande, kreativ, inkännande och inspirerande. För att etablera och behålla goda kontakter med ungdomar är det viktigt att du som söker är såväl empatisk som relationsskapande. Din personlighet är av stor vikt för att lyckas i den här tjänsten.

B-körkort är ett krav.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Dela detta jobb

Fritidsledare

Region Gotland