skoljobb.se

Fritidsledare

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-02

Ansök nu

Fritidsledare

Järfälla har norra Stockholms mest spännande läge och växer snabbt. Inom femton år har kommunen vuxit från dagens 75 000 invånare till minst 120 000. Då finns tunnelbana, pendeltåg och en komplett ny stad med restauranger, butiker, kultur och service i Barkarby.

Vi som jobbar här erbjuder välfärd med kvalitet och när befolkningen växer är det fler som behöver vår service och våra tjänster. De kommande åren utvecklar vi verksamheterna och tänker nytt samtidigt som vi arbetar med expansionen. Internt arbetar vi efter visionen "Järfälla för alla framåt" och strävar hela tiden efter att ge bästa möjliga service till dem som bor och verkar i Järfälla.

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter, till exempel våra akademier för medarbetare och ledare som vi är mycket stolta över. Att ha balans i livet, kunna kombinera karriär med familjeliv, är grundläggande för att skapa bra resultat. En förutsättning för att lyckas med det är att vi som arbetsgivare också speglar det samhälle vi verkar i. Läs mer på www.jarfalla.se/jobbaijärfälla

Järfälla Fritidsgårdar driver idag 4 mötesplatser för unga. Vi arbetar främjande för en hälsosam miljö som är tillgänglig för alla oavsett kön, etnicitet, funktionsvariation och sexuell läggning. Arbetssättet kallar vi för Vuxna Som Har Tid. Vi strävar efter att ungdomarna skall vara delaktiga och engagerade i aktiviteter och samhällsliv.
Vi är medlemmar i Nätverksorganisationen KEKS

ARBETSUPPGIFTER
Järfälla fritidsgårdar kommer att utöka sin uppsökande verksamhet. Genom fritidsledarnas närvaro, tid för den unge och kontakt bygger de bärande relationer. Fritidsledarna skall arbeta med ett förhållningssätt som inspirerar och främjar de ungas möjligheter till att välja sunda fritidssysselsättningar. Fritidsledarnas närvaro ska ge ökad trygghet för de unga i deras vistelsemiljö.

Fritidsledarna använder sig av ett förhållningssätt som bygger på förstärkning av individers sunda och positiva sidor. Förhållningsättet leder till att vi inspirerar och coachar ungdomar till delaktighet och lärande som leder till sunda val i deras socialiseringsprocess.

Målgrupp: Ungdomar från 12-17 år boendes i Järfälla.

KVALIFIKATIONER
Avslutad gymnasieutbildning samt fritidsledarutbildning eller motsvarande eftergymnasial utbildning.
En mycket viktig egenskap är ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar och att man är duktig på att skapa relationer.
Andra viktiga kompetenser är:
Personlig mognad
Initiativtagande och kreativ
Flexibel och har lätt för att samarbeta
Kulturell kompetens och ledarskap

Körkort B
Erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar eller verkat som ledare för unga inom t.ex föreningsliv är ett krav. Fritidsledarutbildning eller motsvarande

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Fritidsledare

Järfälla kommun