skoljobb.se

Fritidsledare till Ålstensskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-06-21

Ansök nu

Fritidsledare till Ålstensskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Ålstensskolan är skola från 1929 med cirka 450 elever i årkurs F-5 och där drygt 70 medarbetare arbetar. Vi arbetar ständigt för att utveckla verksamheten och fokus ligger nu på kvalitet i fritidshemmens undervisning, lärmiljö för alla elevers bästa. Skolan arbetar också med det aktiva systematiska arbetsmiljöarbetet för att skapa förutsättningar för god kvalitet i verksamheten. Vår skola ligger längst upp på Ålstensgatan med fantastiska miljöförutsättningar för verksamheten såsom natur, Mälaren och idrottsanläggningar runt knuten. Skolans stora skolgård ger också möjlighet till daglig aktivitet och rörelse. Vi arbetar med att ge alla barn förutsättningar för daglig rörelse för att öka koncentration och välbefinnande. Skolan har behöriga lärare, behöriga lärare i fritidshem/ fritidspedagoger och utbildade barnskötare.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig en spännande tjänst där du får en viktig roll i arbetet med elever som har behov av stöd. Du är med och bedriver en god fritidsverksamheten på Ålstensskolan. Några viktiga prioriterade områden är att utveckla arbetet med bemötande och elevernas lärmiljö, samverkan samt rastverksamhet. Du kommer att arbeta tillsammans med övriga kollegor i en årskurs och stötta elever i behov av stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen som fritidsledare från Folkhögskola eller liknande. Du har erfarenhet av att arbeta i fritidshem. Du är en drivande person som har förmåga att ta egna initiativ, har god samarbetsförmåga och lätt att få övrig personal med dig i arbetet mot gemensamma mål. Du ska vara lugn, trygg och stabil och med förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har höga förväntningar på eleverna och är en tydlig ledare.

Övrigt

Dela detta jobb

Fritidsledare till Ålstensskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen