skoljobb.se

logo

Fritidsledare till Bergfotens fritidsgård

Företag Tyresö kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2022-06-27

Ansök nu

Fritidsledare till Bergfotens fritidsgård

Vad vi gör och vill

I Tyresö kommun utgår vi ifrån Tyresöbornas behov och vi vet att det är motiverade medarbetare som är vägen till framgång – vill du bli en av oss?

Här jobbar alla mot samma gemensamma övergripande mål:

  • Motiverade medarbetare hos Sveriges bästa offentliga arbetsgivare

  • Kvalitetsförbättringar skapar vi tillsammans, hela tiden

  • Tyresö levererar bra välfärdstjänster som skapar goda livsvillkor – här finns plats för alla

  • Hållbar ekonomi – kostnadseffektiv, balanserad och cirkulär

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Tyresö kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Vi står inför spännande utmaningar, såsom byggnation av nya idrottsarenor och utveckling av kreativa mötesplatser för våra medborgare.

På Bergfotens fritidsgård arbetar en medarbetargrupp med hög kompetens och vi har kommunens lägsta personalomsättning. På denna arbetsplats trivs man helt enkelt.

Alla medarbetare är delaktiga i enhetens målarbete. Med kontinuerliga måluppföljningar strävar vi att bli ännu bättre. Alla medarbetare bidrar till att driva verksamheten mot uppsatta mål.

Om tjänsten

På Bergfotens fritidsgård är vi måna om att alla våra verksamheter ska vara berikande, kvalitativa och inspirerande. Vi bedriver öppen verksamhet fyra kvällar i veckan och på uppdrag av äldre- och omsorgsförvaltningen korttidstillsyn för ungdomar 13- 21 år med beviljad LSS insats. Vi samverkar inom- och utanför vår egen förvaltning. All vår verksamhet består av besökarnas inflytande och medbestämmande. Medarbetarna är en viktig resurs för att coacha funktionsnedsatta i att påverka sin livssituation och skapa engagemang för att bredda sina egna intressen. Fritidsledarens arbete utgår från ett salutogent förhållningssätt och människovärdesprincipen- alla människors lika värde.

Som fritidsledare hos oss skapar du möjligheter för funktionsnedsatta att vara delaktiga i samhället. Tillsammans med kollegor bedriver du öppen fritidsgårdsverksamhet, korttidstillsyn, och deltar i samverkansprojekt.

Vem är du?

Vi söker dig som har en fritidsledarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är lämplig. Vi kommer att lägga stor vikt vid att du har dokumenterad erfarenhet av arbete med funktionsnedsatta. Körkort erfordras. 

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att samtala med vårdnadshavare och handläggare

  • kunskap av främjande ledarskap

  • har genomgått kurser alt fortbildning inom fritidsledarskap

  • är van att arbeta i projektform

  • är van att samverka med andra enheter

Som ledare i vår verksamhet är det viktigt att du har lätt för att skapa goda relationer med våra besökare, är empatisk samt har pedagogisk insikt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att samtala med vårdnadshavare och handläggare. Vi ser gärna att du har kunskap av främjande ledarskap och har genomgått kurser alt fortbildning inom fritidsledarskap.  Det är även viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du  är van att arbeta i projektform, då vi inom- och utanför vår egen förvaltning samverkar i olika projekt.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 27 juni 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Enhetschef: Riisa Löfström, telefon: 08-578 281 51 och mejl: Riisa.Lofstrom@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss − här trivs nya tankar!

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för bibliotek, fritidsgårdar samt konst- och kulturarrangemang. I vårt uppdrag ingår också kulturskola, föreningsstöd, naturskola samt drift av idrotts- och fritidsanläggningar. Verksamheterna bidrar till utveckling, delaktighet och meningsfull fritid för våra invånare. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss skapar du mervärde och livskvalitet för Tyresöborna.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Dela detta jobb

logo
Fritidsledare till Bergfotens fritidsgård

Tyresö kommun