skoljobb.se

Fritidsledare till Fritidsklubb/Utåtriktad fritidsledare

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-28

Ansök nu

Fritidsledare till Fritidsklubb/Utåtriktad fritidsledare

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

EKERÖ FRITIDSGÅRDAR består av två öppna verksamheter för ungdomar i årskurs 7-17 år respektive tre fritidsklubbar för barn i årskurs 4-6. Verksamheterna bedrivs under eftermiddagar, kvällar och helger. Vi har en nybyggd fin replokal med tillhörande studio, rum för kreativt skapande, sporthall, café och bedriver olika former av verksamheter så som Dj-skola, tjej- och killgrupper, plats-obunden verksamhet, större arrangemang m.m.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning

Vi söker en fritidsledare till en av våra fritidsklubbar i Träkvista. Vi arbetar aktivt för att Ekerö Fritidsklubbar ska vara en trygg mötesplats för alla, med utrymme för personlig utveckling och socialt samspel. För oss är det viktigt att barnen känner sig bekräftade, trygga och delaktiga. Personalgruppen har ett gemensamt förhållningssätt där ett hälsofrämjande synsätt genomsyrar verksamheten och vi ser och bekräftar det friska och positiva hos varje barn. För de barn som har svårigheter arbetar vi med CPS (samarbetsbaserad problemlösning).

Som fritidsledare kommer du att synas på olika platser där barnen finns. En del av arbetet handlar om att finnas i kommunens grundskolor under förmiddagarna för att berätta för barnen vilket fritidsutbud som finns att tillgå. Andra arbetsuppgifter är att planera och genomföra aktiviteter, skapa relationer till barn och vuxna, delta i arbetsmiljöarbete och på möten.

Du ingår i en arbetsgrupp som tillsammans planerar och genomför aktiviteter med barnen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med och utveckla fritidsklubbarnas verksamhet, är kreativ, har idéer och genomför dem gärna tillsammans med andra och självständigt. Du har ett hälsofrämjande synsätt, ser barnen behov och har en god förmåga att engagera både barn och kollegor. Vi ser gärna att du har ett normkritiskt synsätt.

Du har lätt för att bygga nätverk och kommunicera med vuxna, barn och promota vår verksamhet. Du kan planera och utforma verksamhet tillsammans med arbetsledare, personal och barn efter våra mål. Du har någon form av eget intresse som du kan introducera i verksamheten.

Vi kan erbjuda en anställning på 95% om sökande även vill och är kvalificerad att arbeta inom ungdomsverksamhet. I ungdomsverksamheten ingår arbete 2-3 kvällar i veckan. I arbetet med ungdomarna är det viktigt att du är flexibel, våga testa nytt, tar initiativ och har vilja att möta ungdomar på grupp- och individnivå. Du är lyhörd; ser, hör och bekräftar, stimulerar socialt samspel, hanterar vardagliga och mer avancerade samtal och relationer samtidigt som du kan tydligt sätta gränser. Uppdraget innefattar att glädja, inspirera och skapa trygghet för besökarna.

Du är utbildad fritidsledare eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig och har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

Erfarenhet krävs.

Tillträde: Tillträde efter överenskommelse

Omfattning: 75%-95%

Anställningsform: Tillsvidare

Övrigt

Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer. 

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Inger Nilsson

Resultatenhetschef fritidsgårdar

08-124 576 99

Linda Svalstedt Wiberg

Kommunal

073-660 42 03

Du ansöker senast 2019-02-28 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Fritidsledare till Fritidsklubb/Utåtriktad fritidsledare

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen