skoljobb.se

Fritidsledare till Sollentunas fritidsgårdsverksamheter

Regioner
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

Fritidsledare till Sollentunas fritidsgårdsverksamheter

Kultur- och fritidskontoret ansvarar för Sollentuna kommuns kultur- och fritidsanläggningar såsom bibliotek, idrottsanläggningar, bad- och simanläggningar, konsthall, kulturskola, Edsbergs slott, och fritidsgårdar m.m. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen. Kultur- och fritidskontoret är en förhållandevis liten förvaltning inom kommunen vilket ställer krav på mångsidighet hos medarbetarna men samtidigt ger det stora möjligheter att faktiskt göra skillnad i verksamheten

Inom kultur- och fritidskontoret kommer du att arbeta i en enhet som driver 6 kommunala fritidsgårdar och har hand om fältverksamhet. Vi samarbetar även med 2 föreningsdrivna gårdsverksamheter. Enheten har idag ca 20 medarbetare som arbetar både på fritidshem med yngre barn och på fritidsgårdar med våra unga. Flexibilitet och god samarbetsförmåga är viktiga egenskaper hos våra medarbetare då de arbetar med olika målgrupper och har en variation av arbetsuppgifter.

Arbetsbeskrivning

Kultur- och fritidskontoret söker nu fritidsledare till vår enhet för fritidsgårdar och mobila fritidsledare.

Som fritidsledare på fritidshem kommer du att vara en aktiv vuxen under skoldagen och en viktig resurs till skolan. Utifrån olika styrdokument i skolan kommer du att skapa en variation av lärmiljöer och främja barnens utveckling. Våra fritidsgårdar är öppna under kvällstid och har till uppgift att skapa en meningsfull fritid för våra unga. Detta kan ske genom att ha aktiviteter eller föreläsningar och sunda samtal för att stödja samt stimulera till en god livsstil för våra unga. Tillsammans med ditt arbetsteam kommer du även att arbeta med planering, utförande och utvärdering av verksamheten. Vi arbetar med verktyget KEKS och uppmuntrar till ansvarstagande, inkludering och delaktighet. Som fritidsledare på Sollentuna kommun kommer du även aktivt arbeta enligt våra kärnvärden nytänkande, ansvarstagande och välkomnande.

Kvalifikationer

  • Du skall ha fritidsledarutbildning eller motsvarande utbildning som kan prövas likvärdig
  • Du är initiativtagande, drivande, kreativ och har förmåga att arbeta i team
  • Du har förmågan att skapa goda relationer, förtroende och trygghet
  • Du är en god förebild och har stor personlig mognad
  • Du är bra på att kommunicera både i tal och i skrift
  • Du har även en god datorvana och goda IT-kunskaper
  • Idrottsledarskap är meriterande

Vi erbjuder

Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att erbjuda kompetensutveckling och friskvårdsbidrag. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid, provanställning kan bli aktuell. Arbetstider är förlagda både till dag, kväll och helg.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. 

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Fritidsledare till Sollentunas fritidsgårdsverksamheter

Sollentuna kommun