skoljobb.se

Fritidsledare, vikariat

Företag Motala kommun
Regioner
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Fritidsledare, vikariat

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Motala har ett levande och aktivt förenings- och fritidsliv för alla åldrar. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och bygga ut fritidsverksamheten. Vi är övertygade om att det är en satsning som kommer att bidra till god hälsa, bra gemenskap och ett tryggt samhälle där vi alla mår bra och trivs, oavsett ålder. I verksamheten ingår att ansvara för kommunens fritidsgårdar och övrig fritidsverksamhet riktad till barn- och ungdomar. Verksamhet fritid ansvarar även för kommunala idrotts-, fritids- och turistanläggningar, samt stöd till kommunens föreningsliv.

Ungdomsverksamheten inom verksamhetsområde Fritid består av tre fritidsgårdar samt en mobil fritidsgårdverksamhet. Vi som arbetar här vill skapa en trygg och drogfri miljö där ungdomarna kan möta jämnåriga och personal, känna stöd och värme, samt ha möjlighet att genom egen påverkan skapa och delta i olika aktiviteter i verksamheten.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en fritidsledare till fritidsgården i Borensberg. I det dagliga arbetet ingår du i en arbetsgrupp bestående av ytterligare två fritidsledare samt en föreståndare som tillsammans ansvarar för att planera och genomföra aktiviteter för en meningsfull fritid för fritidsgårdens besökare. Du förväntas också vara delaktig i att skapa en trygg och givande verksamhet för målgruppen. Du ska även bidra till fritidsgårdens utveckling genom bl.a. samarbeta med olika intressenter inom föreningar med inriktning på t.ex. kultur och fritid med ett nära samverkan med näringsliv och skolorna i området. Arbetet är förlagt till såväl dag-, som kvälls- och ibland helgarbete.

KVALIFIKATIONER
Du bör ha fritidsledarutbildning eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget.

Som person är du kreativ, driven och vill utvecklas tillsammans med arbetsgruppen. Självklart brinner du för arbetet med ungdomar. Vi ser gärna sökande med olika kulturella bakgrunder. Det är av vikt att du är en flexibel person som jobbar med ett stort engagemang.

Det är meriterande om du har B-körkort.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Fritidsledare, vikariat

Motala kommun