skoljobb.se

Fritidspedagog

Företag Falu kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-19

Ansök nu

Fritidspedagog

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Nu har du chansen att få bli en av våra nya medarbetare och en viktig pusselbit i vår organisation - Vi söker en fritidspedagog som vill vara med och utveckla vårt fritidshem!

Slättaskolan är en av Falu kommuns största grundskolor och ligger ungefär 3 km från centrum. På skolan har vi cirka 250 elever inskrivna på fritidshemmet fördelade mellan tre olika avdelningar. Skolan har en varierande närmiljö med skog och sjöar inom gångavstånd. Dessa tillgångar stimulerar till variation och kreativitet i undervisningen under alla årstider. Slättaskolans fritidshem har som ett fokusområde att på ett konkret och medvetet sätt arbeta med natur och miljöfrågor. Inom fritidshemmet vill vi skapa en verksamhet där eleverna får möta och utmanas i olika aktiviteter och miljöer och utifrån det ta tillvara på medarbetarnas olika kompetenser. Vi har även en målsättning att arbeta med miljöer som inbjuder till vila och avskildhet.

Vi arbetar gemensamt för ett öppet och positivt klimat där vi tillsammans skapar förutsättningar för verksamhetsutveckling och för oss är det pedagogiska samtalet och det kollegiala lärandet viktiga delar i vår vardag. 

Arbetsuppgifter
På Slättaskolan arbetar du tillsammans med kollegor med ett gemensamt ansvar för fritidshemmets verksamhet. I uppdraget ingår planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten. I fritidshemmets verksamhet sker en ständig utveckling genom skapande arbete, drama, musik, lek och fysisk aktivitet.

I ditt uppdrag kommer även ett samarbete mot grundskolan ingå. Tillsammans med ansvarig klasslärare för elevgruppen förväntas du samverka kring barnets hela dag på Slättaskolan. Fritidshemmets verksamhet är integrerad skola/fritidshem.

I tjänsten ingår även ett ledande uppdrag där du tillsammans med två andra medarbetare från fritidshemmet har rollen som koordinator för en avdelning. De tre koordinatorerna har en viktig roll i kommunikationen mellan fritidshemmets avdelningar och skolledningen. Koordinatorerna arbetar också tillsammans med kollegor och skolledningen för att driva utvecklingen och förtydliga fritidshemmets uppdrag. De har en viktig roll i att hålla fokus på våra lokalt framtagna utvecklingsområden.  

Tillräckliga kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog/lärare med inriktning mot fritidshem. Du är väl insatt i skolans styrdokument och uppdrag. 

Personliga egenskaper
Som person är det viktigt att du är ansvarskännande och har uppnått en personlig mognad, är initiativrik och empatisk. Du ska vara en tydlig ledare som har lätt för att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vidare har du förmågan att se alla elever och ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och därigenom bidra till ett lärande under hela dagen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Det är meriterande om du har...

- några års erfarenhet av arbete i skola.

Känner du igen dig i denna beskrivning så tveka inte att söka till oss. Välkommen med din ansökan! 

Anställningsvillkor
Tjänsten är en semestertjänst på 100% och tillsvidare. Intervjuer kommer att ske löpande och tillträde sker enligt överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar

Rektor: Christopher Granberg tel. 023 - 824 43

Biträdande rektor: Katarina Tegmark tel. 023 - 839 66                                                                                 

Biträdande rektor: Cecilia Zettervall tel. 023 - 821 39

Fackliga företrädare

Lärarförbundet: Jan-Erik Kyrö, tel. 023-863 36

Lärarnas riksförbund: Hanna Mejer-Holmkvist, tel. 023 - 838 63

Övrigt

Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt.

Kontaktinformation
Cecilia Zettervall, Biträdande rektor, 023-821 39, CZE03@falun.se

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Dela detta jobb

Fritidspedagog

Falu kommun