skoljobb.se

Fritidspedagog

Företag Lunds kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-16

Ansök nu

Fritidspedagog

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Norra Fäladen är ett bostadsområde som sjuder av liv och präglas av en stor barn- och ungdomsverksamhet. Det finns ett aktivt kulturliv, fantastiska naturområden, fritidsgård, föreningar och en mångfald av förskolor och skolor.

Längst norrut i bostadsområdet Norra Fäladen i Lund ligger Ladugårdsmarken. Verksamheten startade 1991 och består av skola, förskola och fritidshem. Ladugårdsmarken tillhör Norra Fäladens Skolområde.
Skolan är byggd för en nära samverkan mellan de olika verksamheterna. I mitten av byggnaden finns "stora salen", som är gymnastiksal, samlingsplats för t ex den gemensamma sångstunden "hela huset sjunger", firandet av olika högtider, utställningar för de olika gruppernas temaarbeten. Runt denna sal ligger de olika arbetsenheterna och vårt fina kök.
Det blir många vinster för barnen när verksamheterna finns under samma tak. Förskolebarnen får del i skolans mediatek och datorverksamhet, skolbarnen får mat tillagat från eget kök, en skolgård med många möjligheter till lek och verkstäder, musiklärare som även är i förskolan mm. Lärarpersonalen lär känna förskolebarnen långt före skolstart.


ARBETSUPPGIFTER
Som fritidspedagog är du verksam såväl inom fritidshemmen som inom skolan. Tillsammans med andra fritidspedagoger driver du fritidshemmen verksamhet framåt i linje med styrdokumentens riktlinjer och verksamhetens fokusområden. Inom ramen av ditt uppdrag samverkar du även med klasslärare med att planera, genomföra och utvärdera olika moment som eleverna ska arbeta med.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har adekvat utbildning och är väl förtrogen med fritidspedagogens uppdrag. Det är en fördel om du har ett par års erfarenhet av yrket samt om du är behörig att undervisa i ämnet idrott och hälsa.
Som person är du positiv, lösningsfokuserad, flexibel och har lätt för att samarbeta med elever, personal och föräldrar. Det är viktigt för dig att ha en god relation med elever, föräldrar och kollegor. Du har en helhetssyn på verksamheten och vill arbeta med fritids som ett tydligt komplement till skolan.

I din roll som fritidspedagog visar du nyfikenhet, tar initiativ, vågar tänka nytt och misslyckas. Du kan skapa utvecklande lärmiljöer för att möta individen i gruppen och är väl förtrogen med med digitala verktyg. Du drivs av att utveckla verksamheten och vill själv bidra till att den ligger i framkant. Du trivs i att arbeta i team, tycker om att "tänka om och tänka nytt".

Vid tillsättningen av tjänsten kommer stor vikt fästas vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Månadslön. Ange löneanspråk i ansökan.

Dela detta jobb

Fritidspedagog

Lunds kommun