skoljobb.se

Fritidspedagog/barnskötare till fritidshemmet

Ansök nu

Fritidspedagog/barnskötare till fritidshemmet

 

Arbetsplatsbeskrivning

Kvarnbyskolan är en F-6 skola med cirka 360 elever belägen i Rinkeby. Skolan är mångkulturell och vi arbetar språkutvecklande. Vi har stort fokus på att våra elever ska nå grundskolans mål, god måluppfyllelse är viktig för alla våra elever. Vårt fokus är också en trygg och god lärmiljö med många kulturupplevelser för alla elever. Kvarnbyskolan har en nyrenoverad skolgård med möjlighet till många olika aktiviteter. Skolan är granne med Järvafältets grönområden så det finns många möjligheter till att göra utflykter.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en fritidspedagog/barnskötare till vårt fritidshem på Kvarnbyskolan. Vi har fem olika avdelningar på fritids som är indelade efter årskurser. I tjänsten ingår det att man samverkar i klass under elevernas skoldag . Personalen på fritidshemmet samarbetar mycket och har möten och planeringstid utlagt under veckan. Vi har infört tavelmöten på planeringsmötena för att få en tydlig struktur och överblick av veckans arbete. Vi söker dig som har en god förtrogenhet med styrdokumenten för fritidshemmet som vill skapa en meningsfull och lärorik tid på fritids på eftermiddagarna. Vi söker dig som är intresserad av att skapa goda relationer med våra elever och som hanterar svåra situationer på ett professionellt sätt. Eftersom vi arbetar språkutvecklande är det av största vikt att du är kunnig inom detta. För oss på Kvarnbyskolan är styrdokumentens uppmaning att arbeta kompensatoriskt av högsta värde och något som ständigt är på dagordningen Fritidshemmet håller öppet mellan 6:30-18:00 och som vår medarbetare har du schema där du på ett rullande schema ansvarar för öppning och stängning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gått barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet eller helst dig som är legitimerad fritidspedagog.

Erfarenhet av andraspråksinlärning och svenska som andraspråk (SVA). Erfarenhet av att ha jobbat med bornholmsmodellen eller genrepedagogik är meriterande.

 

Övrigt

Dela detta jobb

Fritidspedagog/barnskötare till fritidshemmet

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen