skoljobb.se

Fritidspedagog/ lärare i fritidshem

Företag Region Gotland
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-01-27

Ansök nu

Fritidspedagog/ lärare i fritidshem

Fritidspedagog/ lärare i fritidshem

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Inom Klinte/Sanda skolområde har av Klinteskolan som är f-9 skola och Sanda skola som är en f-5 skola. Båda dessa skolor hittar du längs med Gotlands vackra västkust. Båda skolorna har nära till skog och hav, endast några mil utanför Visbys ringmurar. 
Totalt har vi ca 350 elever inom vår verksamhet varav ca 250 går på Klinteskolan. 

På våra skolor arbetar en varm och engagerad personalgrupp med elevernas bästa för ögonen. Arbetet präglas av den goda stämning och respekt som råder mellan alla, såväl elever som lärare och övriga medarbetare. Våra gemensamma mål för utbildningen är att eleverna ska: 
• Utveckla förmågor och erövra goda kunskaper för vidare studier 
• Mötas av vuxna som ser dem och intresserar sig för dem som individer och i grupp 
• Utveckla en känsla av att de kan förverkliga sina drömmar och utveckla kreativitet 
• Utveckla känslan av att olika är bra 

Att trivas på sin arbetsplats och att tycka det är kul att gå till skolan är en faktor som är viktig för vår verksamhet, både för personal och elever. Vi arbetar systematiskt, långsiktigt och med stöd av aktuell forskning. Vi använder oss av våra egna erfarenheter i ett kollegialt lärande. Vi arbetar för att skapa förutsättningar för vår personal att kunna göra ett bra jobb så att eleverna ska nå sina mål och få goda studieresultat. 

Nu söker vi dig som vill vara en del av oss i Klinte/Sanda skolområde och göra skillnad för våra elever. 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att du tillsammans med kollegor på fritids och i skola planerar och ansvarar för rastaktiviteter och rörelsepass inom ordinarie skoltid samt på fritids. Detta tillsammans med sedvanliga fritidshemsuppgifter där öppning och stängning ingår enligt fastställt schema. Även arbete som stöd och resurs i klass ingår. 

I dina arbetsuppgifter ingår även att få igång rörelse för barn i åldrarna F-6 i styrda rastaktiviteter, ett projekt vi startade upp inför läsåret. Vårt nästa steg är att utveckla verksamheten med mer rörelse då vi vet att många är stillasittande alldeles för många timmar per dygn. Satsningen innebär då även åk 79. Syftet och målet är att våra elever får positiva upplevelser av rörelse, att de utvecklas socialt och vågar utmana sig själva. Att de långsiktigt skapar en livsstil, där rörelse och fysiska aktiviteter är en del av deras vardag för ett hälsosamt liv, och kortsiktigt för att orka med skoldagarna för goda kunskapsresultat.

Kvalifikationer

Vi söker en kreativ, utvecklingsinriktad och engagerad medarbetare som är bra på att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har förmågan att arbeta självständigt och målinriktat utifrån Lgr11. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Utöver din utbildning som fritidspedagog är det meriterande om du har kunskaper och/eller intresse av att vara en del av vårt skolområdes rörelsesatsning. 

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb? 

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Information

Anställning

 • Arbetsplats
  Klinte/Sanda skolområde, Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen
 • Anställningsform
  Tillsvidareanställning
 • Omfattning
  Heltid
 • Tillträdesbeskrivning
  Tillträde Tillträde 2019-02-01 eller enligt överenskommelse
 • Antal tjänster
  2

Kontakt

 • Minnah Storm
  bitr rektor
  0700-83 26 41
 • Jessica Nilsson
  Rektor
  0498-204883, 0700-832153

Dela detta jobb

Fritidspedagog/ lärare i fritidshem

Region Gotland