skoljobb.se

Fritidspedagog/ lärare i fritidshem

Företag Region Gotland
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-21

Ansök nu

Fritidspedagog/ lärare i fritidshem

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Välkommen till en skola på landet med fina, natursköna områden. Skolan omfattar förskoleklass, åk 1-6 samt fritidshem. Vårt upptagningsområde är i första hand socknarna Fole, Hejnum, Bäl, Lokrume, Gothem, Källunge och Vallstena. Vi har ca 130 härliga elever. Skolan är belägen med fantastisk natur in på knuten som utnyttjas i den dagliga verksamheten. 

Hos oss hittar du engagerade medarbetare som aktivt arbetar för att utveckla skolan. Här finns en god kollegial stämning och en helhetssyn på skolans alla elever. 

Skolans vision är att Fole skola ska vara en skola där alla vågar ta hand om varandra, göra sitt bästa och tänka nytt

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en lärare mot fritidshem/fritidspedagog till fritidshemmet på Fole skola. 

Du kommer att arbeta tillsammans med lärarna under skoldagen och på fritidshemmet på morgon, eftermiddag och under lov. Arbetet innebär att du tillsammans med övriga pedagoger planerar, leder, driver och utvecklar den pedagogiska verksamheten. 

Vi eftersträvar ett heldagsperspektiv på elevens dag och vi tycker det är viktigt att tillvarata olika yrkesgruppers kompetenser runt eleven. 

Fritidshemmet har även ett visst samarbete med förskolan.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker är fritidspedagog eller lärare med behörighet för fritidshem. Bifoga eventuella examenshandlingar eller legitimation i ansökan. Om du har behörighet i ett eller flera ämnen som t.ex. musik, bild eller idrott är meriterande. Tidigare erfarenhet av arbete i fritidshem är ett plus. 

Du har en barnsyn där ett inkluderande arbetssätt på skolan är en självklarhet. Vi strävar mot att inta ett relationellt perspektiv när det gäller våra elever. Vi har inlett ett arbete med att implementera ett lågaffektivt bemötande inspirerade av bl.a. Bo Hejlskovs tankar. Du måste således vara intresserad av att fortsätta utveckla vårt arbete med ett lågaffektivt bemötande i vårt möte med eleverna. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är utvecklingsinriktad och engagerad medarbetare som är bra på att skapa goda relationer med såväl vårdnadshavare och elever som kollegor. 

Eftersom du som pedagog på fritidshemmet är länken mellan fritidsverksamhet och skola, är det mycket viktigt att du kan samarbeta med olika typer av människor och funktioner och bidra till en pedagogisk helhetssyn 

Vi letar efter dig som är lyhörd för barnens behov, driven, initiativrik och positiv med många idéer samt mål- och lösningsinriktad.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb? 

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

  • Ann-Sofi Lindgren
    rektor
    0498-20 45 47

Dela detta jobb

Fritidspedagog/ lärare i fritidshem

Region Gotland