skoljobb.se

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Montessori Luleå är en skola med verksamhet som sträcker sig från förskoleklass till årskurs 9. Vi finns centralt beläget på Bergviken, endast ett stenkast från Luleås stadskärna.

Skolan är planerad verksamhetsmässigt utifrån montessoripedagogiken där alla elever ges tillfälle att få stort inflytande över sitt lärande, de får träna sig i att göra bra val och att ta ansvar för sitt eget lärande.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska tillsammans med lärare och fritidspedagoger arbeta i barn/elevgrupp under dagarna och på fritids under eftermiddagarna. Målsättningen för fritidsverksamheten är att skapa en miljö som främjar trygghet, social medvetenhet och självständighet. Eleverna erbjuds en meningsfull fritid, som stödjer dem i sin utveckling och uppmuntrar dem att ta egna initiativ.

Din tjänst innebär att du:
• bidrar till skolans pedagogiska idé
• arbetar i ett väl fungerande arbetslag där man tar hand om varandra och har högt i tak där du delar ansvaret med övriga för pedagogisk utveckling samt elevers kunskapsmässiga och sociala utveckling
• ansvar för att bedriva fritidshemsverksamhet vilket innebär att planera samt göra uppföljningar av verksamheten, både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag

För den som vill finns möjlighet att på arbetstid få läsa in montessoribehörighet, ett erbjudande, men inte ett måste.

KVALIFIKATIONER
Du har adekvat examen för att arbeta på fritids.

Som person är du initiativrik, trygg i dig själv, har god empatisk förmåga samt har lätt för att förutse barns behov och även förändringar i behoven. Att vara strukturerad och arbeta utifrån givna rutiner ser vi som viktiga egenskaper. Du är flexibel och har stort tålamod.

Utöver detta ser vi att du:
• vill och kan bidra till värdegrundsarbetet på skolan genom ett demokratiskt förhållningssätt som uppmuntrar till inflytande och samspel. Du är en god förebild för våra elever genom ditt bemötande av elever och personal i skolans alla aktiviteter
• har förmåga att stimulera och motivera elever till deltagande, utveckling och förbättrade resultat genom att ständigt söka nya vägar och lösningar
• Du brinner för att utveckla pedagogiken och elevers lärande

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och har du erfarenhet av Montessori är det meriterande.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Fritidspedagog/Lärare i fritidshem

Företag Luleå kommun
Regioner
Utgår

2018-09-26

Ansök nu

Dela detta jobb