skoljobb.se

Fritidspedagog/lärare i fritidshem, Vifolkaskolan F-6

Företag Mjölby kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-28

Ansök nu

Fritidspedagog/lärare i fritidshem, Vifolkaskolan F-6

Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Vill du vara en del i ett välfungerande team där vi skapar de bästa förutsättningarna för eleverna?

I Mjölby kommun strävar vi ständigt efter hög kvalitet i förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Vår ambition är en modern pedagogik där var och en blir sedd och hörd och där verksamheten passar individens behov.

För Mjölby kommun är utbildning viktigt. Vi rekryterar därför kontinuerligt fler pedagoger. Alla nyexaminerade lärare får ett unikt utformat introduktionsår för att ge en bra start. Våra pedagoger ges fortlöpande kompetensutveckling, vi jobbar med kollegialt lärande och mentoring coaching".

I kommunen finns 14 grundskolor. Skolornas uppdrag är fastställt av staten i skollagen, läroplaner och kursplaner. Skolornas mål är att leva upp till alla de förväntningar som ställs i dessa nationella styrdokument.

För barn 6-13 år finns fritidshem på alla grundskolor.

Vifolkaskolan F-6 ligger mitt i Mantorp, vi har verksamheter i förskoleklass, skolåren 1-6 och fritidshem. På vår skola går det cirka 230 elever och vi har cirka 130 elever inskrivna i vår skolbarnsomsorg. Fritidshemsverksamheten är uppdelad i två avdelningar.


ARBETSUPPGIFTER
Du är ansvarig för undervisning i fritidshemmet, dina arbetsuppgifter är att leda, motivera och stimulera eleverna i deras utveckling och därutöver också bl a arbeta med elevvårdsärenden som innebär kontakter med elever och föräldrar som är av social och kurativ karaktär.

Du ingår i ett arbetslag där du är med och utvecklar undervisningen och verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Ditt ledarskap är av avgörande betydelse för att varje elev ska nå sina mål.

Under skolsamverkan kommer du att arbeta som resurs för elever i behov av särskilt stöd.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en examen för lärare i fritidshem alternativt annan pedagogisk utbildning.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av undervisning i fritidshem. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och tidigare erfarenhet.

Som person är du trygg och stabil och behåller lugnet i stressade situationer, du tar ansvar för dina uppgifter och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor, du är lyhörd och har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Du kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter och arbeta bra med komplexa frågor.

Vi erbjuder dig ett intressant arbete med stora möjligheter till kompetensutveckling, introduktionsperiod med mentor för dig som är nyexaminerad och ett generöst friskvårdsbidrag.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Fritidspedagog/lärare i fritidshem, Vifolkaskolan F-6

Mjölby kommun