skoljobb.se

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Ängskolan ligger på Hertsön som är Luleås största bostadsområde med ca 5500 invånare. Hertsön är känt för sitt rika fritids- och föreningsliv och närheten till naturen. Här finns bibliotek, modern idrottsanläggning och ett naturreservat inom gångavstånd. Ängskolan har 225 elever i åk F -6. Vår verksamhet bildar en helhet där vår målsättning är att både barn och vuxna ska känna sig välkomna. Vi tror att lärande sker i samspel med varandra, därför vill vi att klimatet på skolan ska präglas av öppenhet, så att alla vågar och vill vara delaktiga. Vi är stolta över våra fritidhemssavdelningar som erbjuder en lustfylld verksamhet där innehållet är anpassat efter barnens ålder.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta som fritidspedagog i en av våra tre avdelningar. Tjänsten innebär att planera och genomföra aktiviteter och undervisning på fritids men även samverkan med skolans lärare och förskollärare är en viktig del av arbetet. Vi anser att planering av verksamheten är en mycket viktig del i att utveckla kvalitén i fritidshemmet och du kommer att ha goda förutsättningar till detta. Du kommer att arbeta tillsammans med både personalen på fritidshemmet och i skolan. Du arbetar tillsammans med dina kollegor för att skapa bästa möjliga förutsättningar för alla barn på skolan. I uppdraget ingår arbete med rastverksamhet, trygghetsarbete och likabehandling.

KVALIFIKATIONER
Fritidspedagogexamen, examen från utbildning med inriktning mot fritidshem, förskollärarexamen, lärarexamen eller annan examen inom pedagogiken.

Som person är du initiativrik, trygg i dig själv, har god empatisk förmåga samt har lätt för att förutse barns behov och även förändringar i behoven. Att vara strukturerad och arbeta utifrån givna rutiner ser vi som viktiga egenskaper. Du är flexibel och har stort tålamod. Stor vikt kommer att läggas på personligt lämplighet.

Utöver detta ser vi att du:

Vill och kan bidra till värdegrundsarbetet på skolan genom ett demokratiskt förhållningssätt som uppmuntrar till inflytande och samspel. Du är en god förebild för våra elever genom ditt bemötande av elever och personal i skolans alla aktiviteter.
Har förmåga att stimulera och motivera elever till deltagande, utveckling och förbättrade resultat genom att ständigt söka nya vägar och lösningar.
Du brinner för att utveckla pedagogiken och elevers lärande.
Vill utveckla verksamheten och ser förändring som en möjlighet till utveckling.
Är trygg i att arbeta med läroplanen som grund och tror på en skola för alla
Nyfiken på att utveckla arbete med programmering och digitala verktyg på fritids

ÖVRIGT
Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Fritidspedagog/Lärare i fritidshemmet till Ängskolan

Företag Luleå kommun
Regioner
Utgår

2018-10-20

Ansök nu

Dela detta jobb