skoljobb.se

logga

Fritidspedagog/lärare mot fritidshemmet

Ansök nu

Fritidspedagog/lärare mot fritidshemmet

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Byskolan är en skolan med cirka 350 elever i årskurs F–6. Vi jobbar efter den demokratiska värdegrund som finns i våra styrdokument: jämställdhet, människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet och alla människors lika värde. Det ingår i vårt uppdrag att stötta barnen i deras sociala utveckling, att lära sig att hitta goda strategier, att kunna lösa konflikter och att hantera sina känslor.

Som grundlärare i fritidshem på Byskolan erbjuds du ett nära samarbete tillsammans med andra kollegor. Vi har nästan en arbetsdag i veckan för planering såväl gemensamt som enskilt. Så det finns gott om planeringstid för att tillsammans driva och utveckla fritidshemmet. Runt om Byskolan finns fantastisk natur och utelekplatser som skapar möjligheter att driva den pedagogiska verksamheten i utomhusmiljö. 

Vi har nyligen gått med i Rikidrottsförbundets satsning avseende "Rörelseglädje". https://www.rf.se/RFarbetarmed/Aktuellaprojekt/rorelsesatsningiskolan 

Arbetsuppgifter

I din roll hos oss ansvarar du för att planera, undervisa och bedöma eleverna i vårt fritidshem. Utifrån läroplanen och våra styrdokument skapar du en miljö i fritidshemmet som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling.

Du kommer att ingå i fritidshemmets arbetslag som består av pedagoger och personal från förskoleklass, skola och fritidshem.

Som grundlärare i fritidshem hos oss ska du också arbeta för att erbjuda våra elever en meningsfull fritid. I det ingår det att uppmuntra till allsidiga kontakter, social gemenskap och att stärka grupprelationer.

Under tiden våra elever går i skolan samverkar du med vår skolpersonal. Det kan även bli aktuellt att du själv bedriver undervisning i ett eller flera ämnen under elevernas skolgång. Detta utifrån behörighet och intressen.

Uppdraget är på deltid och i första hand på eftermiddagar.

Vi söker dig som

Vi söker dig med utbildning lärare med inriktning fritidshemmet alternativt fritidspedagogutbildning.

För att trivas och göra ett bra arbete hos oss behöver du ha lätt för att samarbeta med såväl personal som elever. Vi söker dig som är nyfiken, driftig, relationsskapande i i mötet med eleven. 

Vidare söker dig som har ett stort intresse för fritidshemspedagogik och lärande. Du har förmågan att se alla elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får dem att växa. Du är väl förtrogen med skolans och fritidshemmets styrdokument och utgår från dessa i planering, genomförande, utvärdering och dokumentering av verksamheten.

Du ser det kollegiala lärandet som en självklar del av ditt uppdrag och arbete. Du har nya idéer, ett intresse för skapande arbete, entreprenörskap, lek och fysiska aktiviteter inom ramen för hela skoldagen. Du verkar för ett förtroendefullt, öppet och respektfullt samarbete med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 221001

Dela detta jobb

logga
Fritidspedagog/lärare mot fritidshemmet

Skoljobb i barn- och skolförvaltningen