skoljobb.se

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Porsöskolan är en F-6-skola med drygt 255 elever och ett fritidshem med ca 160 elever, belägen i centrum av stadsdelen Porsön. Vi är en skola som successivt växer med fler elever och personal. Porsöskolan har ca 5 minuters promenadavstånd till bland annat Teknikens Hus, där vi får ta del av många aktiviteter. Porsöbarnen har också naturen in på knuten. Vi har bl. a en egen skolskog. Flera av kommunens busslinjer passerar Porsön in till centrala Luleå vilket underlättar utflykter för kultur och andra utbyten tillsammans med eleverna. Våra ca 255 skolbarn och deras familjer representerar en mångfald av kulturer. I vår skola finns ett barnbibliotek med stora möjligheter att samverka kring läs- och skrivutveckling. På Porsöskolan arbetar vi medvetet och aktivt för att alla ska känna sig accepterade för den man är. Porsöskolan är HBTQ certifierad och vi strävar efter att vara en öppen skola där alla kan få vara som de vill. Skolan tillhör en av Luleå kommuns övningsskolor, vilket innebär att skolan har en tätare samverkan med Luleå tekniska universitet.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som fritidspedagog på Porsöskolan innebär att arbeta på fritidshemmet på morgonen och under eftermiddagarna. Rastaktiviteter ingår i uppdraget samt att vara delaktig i elevgrupp under skoltid. Tjänsten innebär ansvar för att bedriva fritidshemsverksamhet, d.v.s. att planera och göra uppföljningar av verksamheten, både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag.
Eleverna ska erbjudas en lustfylld dag med hög kvalitet där trygga, kompetenta och empatiska vuxna finns närvarande. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med fokus på barns lärande och lek.

KVALIFIKATIONER
Du har fritidspedagogexamen eller lärarexamen med inriktning mot fritidshem. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom fritidsverksamhet eller skola. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Du tycker om att samarbeta och skapa bra relationer med både barn och vuxna. Du har förmågan att arbeta med både hjärna och hjärta vilket betyder att varje barn behöver känna trygghet, glädje, stimulans och krav för att utvecklas.

ÖVRIGT
Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Fritidspedagog till Porsöskolan

Företag Luleå kommun
Regioner
Utgår

2018-10-21

Ansök nu

Dela detta jobb