skoljobb.se

Globala gymnasiet söker två gymnasielärare i Ma, samt Nk och/eller Kemi

Ansök nu

Globala gymnasiet söker två gymnasielärare i Ma, samt Nk och/eller Kemi

 

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Globala gymnasiet är en gymnasieskola som ligger vid Zinkensdamm på Södermalm i Stockholm med cirka 700 elever och 70 anställda. Skolan har 4 nationella program: Ekonomi-, Estetiskt-, Naturvetenskapligt- och Samhällsvetenskapligt program samt Språkintroduktion. Skolans profil är lärande för hållbar utveckling och som en del av detta bedrivs hälften av undervisningen i ämnesintegrerade och tvärvetenskapliga projekt där eleverna jobbar i mindre grupper. Vi jobbar även aktivt med ett stort elevinflytande och har en stark dela-kultur på skolan. Hos oss är lärande i fokus för en bättre framtid och värld!

Läs mer på www.globalagymnasiet.stockholm.se


Arbetsbeskrivning

Vi söker två lärare som är behöriga att undervisa i matematik, samt kemi och/eller naturkunskap. Tjänsterna innebär undervisning på det naturvetenskapliga programmet, det estetiska programmet och ekonomiprogrammet. Mentorskap ingår i tjänsterna. Innehåll och omfattning av tjänsterna kan komma att anpassas beroende på kandidaternas behörighet. Då tjänsterna är vikariat för forskande lärare finns det goda chanser till förlängning eller framtida tillsvidaretjänst. 

På Globala gymnasiet arbetar vi tätt i tvärvetenskapliga programarbetslag och i skolans profil ingår att integrera lärande för hållbar utveckling i undervisningen inom alla ämnen, vilket du också förväntas göra.

Kvalifikationer

Du som söker en av tjänsterna ska ha vana av, eller stort intresse för, att arbeta ämnesövergripande och tvärvetenskapligt, samt att samarbeta nära dina kollegor. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara pedagogiskt insiktsfull, kreativ, samt ämnesdidaktiskt skicklig. Du har en helhetssyn på lärande och attraheras av och kan relatera till skolans pedagogiska profil, arbetssätt och vision; lärande för hållbar utveckling och arbete i tvärvetenskapliga projekt. Du har mycket god kompetens inom IKT och digitalisering, gärna med erfarenhet av Google Classroom och Google Drive. Du samarbetar gärna med andra, och ser fördelar och glädje i att utveckla din undervisning tillsammans med kompetenta och drivna pedagoger från olika ämnesdiscipliner.

Vidare är du lösningsfokuserad, engagerad, intitiativtagande och deltar gärna i skolutveckling på olika nivåer. 

Obs! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vid eventuell övertalighet kan tjänsten/tjänsterna komma tas i anspråk.

Dela detta jobb

Globala gymnasiet söker två gymnasielärare i Ma, samt Nk och/eller Kemi

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen