skoljobb.se

Välkommen att söka jobb i Gnosjö kommun, en spännande arbetsplats där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i din karriär. Gnosjö kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med ca 900 anställda. Våra värdeord är mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan - livskvalitet för alla. Som personalförmåner erbjuder vi friskvårdsbidrag till alla våra anställda. Vi arbetar aktivt med vårt mål att ha en god arbetsmiljö där medarbetarnas kompetens och initiativ tas tillvara.

Gnosjö kommun ligger i Jönköpings län där Gislaved, Värnamo och Vaggeryd är närmaste kommungrannar. Vi bildar tillsammans det så kallade GGVV-området och här finns en expansiv småföretagaranda som är unik i Sverige, och där vi som kommuner samverkar inom flera olika verksamhetsområden. Den speciella ”Gnosjöandan” lever i allra högsta grad genom människors företagsamhet, finurlighet, samarbetsvilja och lösningsorienterade förhållningssätt.

Vi söker nu en kurator som kan förstärka vår elevhälsa ytterligare med kunnande och arbetsglädje. Vi utökar vårt kuratorsteam med en ytterligare tjänst, för att ge bättre möjlighet att verka i rollen som kurator samt en bättre arbets- och elevmiljö. Till de fyra som finns i organisationen idag söker vi dig som känner att du vill bidra med kunnande och engagemang.

Elevhälsan i Gnosjö kommun omfattar elevhälsans medicinska insats med skolläkare och fyra skolsköterskor samt kommunens skolpsykolog. Elevhälsan leds av Utvecklings- och elevhälsochefen och den medicinska delen av arbetet samordnas av skolsköterska med ledningsansvar och skolläkaren.

I kommunens skolor arbetar elevhälsan tvärprofessionellt med kurator, skolsköterska, specialpedagog och rektor i elevhälsoteamet. Elevhälsoteamets mål är att ge varje elev möjligheten att lyckas i skolan. Utöver de professioner som ingår i elevhälsoteamet finns även skolläkare och skolpsykolog att tillgå.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som kurator innebär att du kommer att arbeta förebyggande och främjande inom elevhälsoteamet. Du kommer att tillföra ett kuratorsperspektiv i elevhälsofrågor och delta aktivt i arbetet att främja, förebygga och i det åtgärdande arbetet kring elever och elevgrupper. Arbetet innebär samverkan med kollegor, föräldrar, socialtjänst, landsting samt andra samhällsinsatser.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har socionomutbildning eller annan, som vi bedömer, likvärdig utbildning. Tidigare arbete som kurator och/eller erfarenhet av arbete med barn och ungdom ses som meriterande.

ÖVRIGT
Vårt mål är att kunna inleda arbetet med urval och intervjuer i början av augusti, när semesterperioden upphört.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gnosjö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gnosjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Gnosjö kommun utökar elevhälsan med kurator

Företag Gnosjö kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-05

Ansök nu

Dela detta jobb