skoljobb.se

 

Beskrivning

Grimstaskolan är en F-9 skola med ca. 630 elever, belägen nära naturreservatet i Grimstaskogen. Vi är en mångkulturell skola med engagerade pedagoger och vetgiriga elever.

Skolan arbetar språkutvecklande och med ett entreprenöriella lärande. Vi satsar extra på IT i undervisningen och alla elever och medarbetare har varsin Ipad.

Vi är en certifierad teknikskola med programmering ända från lågstadiet och vi har ett väl utbyggt kultursamarbete inom ramen för Skapande Skola.

Skolan präglas av ett undersökande och samarbetande klimat. Vi prioriterar ett kollegialt lärande där vi lär av varandra.

Grimstaskolans, centrala särskilda undervisningsgrupp Vällingbyresurs - CSI-grupp, ligger i en separat skolbyggnad nära Vällingby tunnelbanestation. Personal och elever tillhör Grimstaskolans organisation. Intaget av elever till verksamheten sker centralt av Stockholms Stad. I Grimstaskolans CSI grupp går elever med olika diagnoser inom NPF. Det är en 1-6 skola med 9 elevplatser samt fritidshem. Vällingbyresurs har i uppdrag att erbjuda eleverna en lärmiljö som utvecklar elevernas kunskapsmål och sociala färdigheter.

Arbetsuppgifter

Grimstaskolans CSI-grupp söker en resurspedagog till verksamheten som arbetar med elever i behov av särskilt stöd. Som pedagog i CSI gruppen arbetar du som resurs i klassrummet tillsammans med läraren och under eftermiddagen arbetar du i verksamhetens fritidshem. Du ansvar för att fritidsverksamheten blir meningsfull och bidrar till elevens lärande. Tillsammans med de övriga pedagogerna i arbetslaget medverkar du till att eleven får en positiv och meningsfull skoldag där kunskapsutveckling och socialträning är i fokus. I kontakten med vårdnadshavare är du engagerad, elevfokuserad och serviceinriktad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som känner extra för elever i behov av särskilt stöd. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd om du arbetat i en särskild undervisningsgrupp anpassad för elever med svårigheter inom NPF för årskurserna 1-6 är det ett plus.

Egenskaper som är meriterande är god samarbetsförmåga, god initiativförmåga samt en tro och övertygelse att vid rätt anpassningar kan alla elever lyckas.

Du ska vara en tydlig ledare i klassrummet, ha förmåga att skapa ett bra klassrumsklimat samt lyckas få med dig eleverna i skolans uppdrag.

Vi sätter stor vikt vid socialkompetens och intresse av att arbeta med barn i behov av särskilt stöd.

Villkor

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Grimstasskolans CSI-verksamhet söker resurspedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-09-19

Ansök nu

Dela detta jobb