skoljobb.se

Grosvadsskolan söker Speciallärare - vikariat

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-09

Ansök nu

Grosvadsskolan söker Speciallärare - vikariat

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter
Vi söker en speciallärare med inriktning mot grundskolans äldre åldrar.

I ditt arbete som speciallärare kommer du att arbeta med elever, både enskilt och i helklass och att stödja lärare i deras uppdrag. Som speciallärare har du en viktig arbetsuppgift att ha elevernas lärande i fokus och arbeta för att de ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Vikariatet är på 100% och gäller läsåret 2019-2020. Tjänstens omfattning kan diskuteras.

På skolnivå arbetar du utifrån elevhälsans hälsofrämjande och förebyggande uppdrag tillsammans med elevhälsoteam och skolledning. Arbetet består av stöd till enskilda elever, elevgrupper samt stöd till pedagoger. Att utveckla lärmiljöer så de blir tillgängliga för alla, kartlägga/utreda elevers behov, utforma åtgärdsprogram, studieplaner och extra anpassningar är också en del i uppdraget.

Tjänsten tillsätt under förutsättning av erforderliga beslut.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad legitimerad lärare och utbildad speciallärare alternativt specialpedagog och som känner dig nyfiken på nya utmaningar. Du har helst erfarenhet att arbeta som lärare i grundskolans äldre åldrar. Du brinner för elever, deras kunskapsutveckling och goda relationer är viktiga för dig.

Du är en skicklig pedagog med goda kunskaper om läs- och skrivsvårigheter, matematiksvårigheter, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och kompensatoriska hjälpmedel. Du är också förtrogen med det systematiska arbetet för elever i behov av särskilt stöd och har erfarenhet av att stötta pedagoger. Du är en god kommunikatör och samarbetspartner. Att omsätta saker i konkret handling och vara specialist på olika former av anpassningar är en självklarhet.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Grosvadsskolan söker Speciallärare - vikariat

Finspångs kommun