skoljobb.se

Om arbetsplatsen

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet grundskola/särskola är en del av Bildningsförvaltningen. Verksamheten omfattar 21 grundskolor samt grundsärskola och det totala antalet elever är ca 4500. Fem av grundskolorna är högstadieskolor medan de övriga, med något enstaka undantag, omfattar åk F-6. I verksamheten ingår även skolbarnomsorg.

Smedsby skola (skolår F-6 och fritids) ligger i utkanten av Motala med närhet till sjön Vättern och vacker natur. Smedsby skola har en utomhusprofil som främjar hälsa och rörelse.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba på lågstadiet tillsammans med övriga lärare som undervisar i åk.1-3. Vi jobbar med att hitta nyckeln till elevernas motivation och lust att lära. Vi har utomhusprofil vilket innebär att undervisning utomhus är en naturlig del i vårt arbete med eleverna. Kollektivt lärande är en metod till utveckling på vår skola. Vi vill se att du är en engagerad lärare som kan inspirera och motivera eleverna i sin kunskapsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig med grundskollärarexamen och legitimation för åk F-3.

Du ska utgå från elevernas perspektiv när du tillsammans med övrig personal och ledning organiserar, driver och utvecklar skolan. Din inställning till uppdraget ska vara lösningsinriktat och du ska ha eleven i fokus. Ditt engagemang och din tydlighet i den roll du har är för arbetsgivaren av stor vikt då du antar uppdraget. Som lärare hos oss är du med och skapar en skola där alla elever ska ha möjlighet att uppnå målen och där lärandet upplevs som meningsfullt, stimulerande, roligt och tryggt.

Du som söker har:
- ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke.
- förmåga att arbeta strukturerat utifrån styrdokumenten.
- förmåga att se och möta varje elev utifrån elevens förutsättningar.
- en positiv inställning och bidrar till utveckling av verksamheten.
- ett professionellt förhållningssätt.
- ett flexibelt arbetssätt och kan samarbeta i arbetslag och inom enheten.
- en varm och öppen personlighet samt förmåga att sätta gränser.

Anställningen

Typ av anställning: Tidsbegränsad anställning

Varaktighet: 6 månader eller längre

Omfattning: Heltid

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Tillträde: tillträde 2021-01-07

Ansökan

Referensnummer: B 301/20

Kontaktperson(er)

Anna-Karin Höjer

0141-223859

Rektor

Fackliga företrädare

Johanna Ehinger wren

0141225000

Representant Lärarförbundet

johanna.ehinger.wren@motala.se

Anette Sundqvist

070-2710295

Lärarnas Riksförbund

Övrigt

Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Grundlärare i åk 1-3 (vik)

Företag Motala kommun
Regioner
Utgår

2020-10-25

Ansök nu

Dela detta jobb