skoljobb.se

logo

Grundlärare i trä- och metallslöjd

Företag Tyresö kommun
Regioner
Utgår

2023-08-08

Ansök nu

Grundlärare i trä- och metallslöjd

Vad vi gör och vill

Krusboda skola ligger i ett stort radhusområde som skolan "mitt i byn" med en stor skolgård och naturen inpå knuten. Skolan har ca 330 elever i år F-6. Alla lärare är legitimerade. Skolan ser vikten av att eleverna får fysisk aktivitet under skoldagen för att stimulera inlärning, varför vi bland annat har pulspass på schemat.

På skolan finns två mindre undervisningsgrupper, där elever erbjuds individuella anpassningar. På skolan arbetar även skolhundar tillsammans med utbildade hundförare för att stötta elever i lästräning, sociala relationer och självkänsla.

Skolans pågående prioriteringsområden är lektionsdesign, elevinflytande och betyg och bedömning. Arbetet med prioriteringsområden sker utifrån kollegial fortbildning där det systematiska arbetet leds av skolans förstelärare. Personalgruppen genomsyras av en positiv kultur där kollegialt samarbete och en öppen dialog utgör en av hörnstenarna för ett positivt arbetsklimat.

Skolans värdeord är Respekt, Ansvar, Språk, Trygghet - "RAST".

Om tjänsten

Du, tillsammans med din närmsta lärarkollega i textilslöjd, ansvarar för slöjdundervisningen på låg- och mellanstadiet. Du ingår i ett arbetslag, årskurs 1-3, där du tillsammans med andra lärare kommer att medverka i ett kollegialt lärande med målsättningen att stötta och utveckla varandra med nya pedagogiska metoder.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, ferietjänst, med 60% tjänstgöringsgrad. 

Vem är du?

Du är legitimerad lärare och behörig inom slöjdämnet.

Du bör ha erfarenhet av arbeta på både låg- och mellanstadiet. Det är meriterande om du har utbildning och/eller har erfarenhet av att arbeta med elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer.

Du ser det som en självklarhet att ha ett tydligt och gott ledarskap i klassrummet. Du prioriterar medvetet läroplanens mål, värdegrund och syn på lärande. Du arbetar medvetet med resultatuppföljning och initierar dialog kring utfallet av elevernas lärande med både kollegor och ledning.

Du har lätt för att samarbeta med såväl vårdnadshavare, kollegor, elevhälsoteam samt skolledning och värderar relationsskapande med dina elever högt. Du har en hög arbetsmoral och har erfarenhet av undervisning i slöjdämnet på låg- och mellanstadiet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 5 juni 2023. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Rektor Birgitta Henriksson, birgitta.henriksson@tyreso.se, 070-488 98 01

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Barn- och utbildningsförvaltningen
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan – från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Dela detta jobb

logo
Grundlärare i trä- och metallslöjd

Tyresö kommun