skoljobb.se

logo

Grundsärskolan söker lärare i trä- och metallslöjd åk 1-9

Företag Växjö kommun
Regioner
Utgår

2022-02-08

Ansök nu

Grundsärskolan söker lärare i trä- och metallslöjd åk 1-9

Om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Ljungfälle grundsärskola har ca 40 elever i årskurs 1 till 6 fördelade på åtta klasser som är åldersblandade; årskurs 1-3 samt 4-6. Teleborg Centrum grundsärskola har ca 20 elever i årskurs 7- 9 fördelade på tre klasser, klasserna är åldersblandade årskurs 7-9.

Undervisningen utgår från grundsärskolans läroplan. I klasserna arbetar lärare och elevassistenter tätt tillsammans. Vår strävan är att alla elever ska möta en lärmiljö anpassad utefter sina förmågor. Med hänsyn tagen till individuella förutsättningar bildar vi en stark gemenskap i gruppen. Tillsammans skapar vi trygghet, trivsel och kunskapsutveckling.

Vår målsättning är att eleverna utvecklar en stark tilltro till den egna förmågan och att vi lyckas väcka en livslång lust till lärande och utveckling. Vi jobbar i mindre klasser med god tillgång till personal för att alla elever ska bli väl bemötta i sitt lärande och sociala utveckling. Vi är måna om att vara tydliga och strukturerade så att alla elever får en känsla av sammanhang och kan leva upp till de förväntningar som finns. Vi vill att våra elever är delaktiga i sitt eget lärande och därför är elevernas åsikter en viktig del i vårt planeringsarbete.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Arbetsuppgifter

Till Grundsärskolan på Ljungfälleskolan och Teleborg Centrum åk 1-9 söker vi nu en lärare i Trä- och metallslöjd på 100 % tillsvidare med start höstterminen -22.

Du kommer att ansvara för att planera och genomföra undervisning enligt grundsärskolans läroplan. Du ingår i ett team med övriga praktiskestetiska lärare, där ytterligare en slöjdlärare ingår. Till stöd i ditt arbete finns grundsärskolans resursteam bestående av speciallärare och specialpedagog.

Som lärare på grundsärskolan möter du elever i mindre grupperingar, vanligtvis sex till åtta elever. Du ges förutsättningar att etablera goda relationer med eleverna och se varje individ utifrån sina förutsättningar. I klasserna jobbar lärare och elevassistenter i nära samarbete kring elevernas sociala och kunskapsmässiga utveckling.

På Ljungfälle grundsärskola är vi 30 medarbetare och på Teleborg Centrum är vi 10 medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning.

Vi välkomnar även ansökningar från dig som saknar speciallärarbehörighet med inriktning utvecklingsstörning, men som har lärarlegitimation och behörighet att undervisa i trä- och metallslöjd. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av undervisning.

Du som söker tjänsten ska förutom din lärarlegitimation:
• ha en medveten tanke kring din roll som pedagog och kunna arbeta strukturerat utifrån läroplan och styrdokument
• ha ett professionellt förhållningssätt
• ha förmåga och vilja att samarbeta i arbetslag
• vara positiv till utveckling av verksamheten, elever och dig själv
• kunna se varje elev utifrån elevens förutsättningar
• kunna sätta gränser och ha en varm och öppen personlighet
• ta ansvar för och etablera tillitsfulla relationer med våra elever
• ha erfarenhet av att möta elever på olika funktionsnivåer
• vara intresserad av att tillsammans med övrig personal ansvara för och utveckla grundsärskolans pedagogiska verksamhet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde 2022-08-05 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-08

Referensnummer: UTBF 7/22

Ansök här

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

KontaktKontaktperson

Linus Skarp
Rektor
0470-419 21

Facklig företrädare Fackliga företrädare för Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

Övrigt

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Läs mer:  Du kan läsa mer om vår verksamhet här

Dela detta jobb

logo
Grundsärskolan söker lärare i trä- och metallslöjd åk 1-9

Växjö kommun