skoljobb.se

Grundsärskollärare Fornbackaskolan

Ansök nu

Grundsärskollärare Fornbackaskolan

Välkommen till oss på Fornbackaskolans grundsärskola! 
Vi söker dig som är legitimerad lärare/speciallärare eller har specialpedagogutbildning med inriktning mot utvecklingsstörning och som vill arbeta som klasslärare i en av våra särskoleklasser. I klassen går det elever som läser enligt grundsärskolans läroplan och läser antingen ämnesområden eller ämnen. Eleverna i klassen går i blandade årskurser där de äldsta går i åk 6. Klasserna arbetar även tillsammans i tvärgrupper i olika ämnen.
Vi vill gärna att du har kunskap inom NPF. Eleverna är behov av tydliggörandepedagogik och därför borde du ha kunskap inom AKK och teckenkommunikation. Hela skolan använder bildkommunikationsprogrammet Widgit Go.
Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav. Eleverna har tillgång till iPads och i alla klassrummen finns smartboards.

Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Som person är du lyhörd, duktig på att kommunicera, är kreativ, flexibel och lösningsinriktad. I klassen arbetar du med elevassistenter där ni tillsammans skapar en trygg och tillåtande lär- och arbetsmiljö för elever och personal.
Vi förutsätter att du är professionell i ditt bemötande med elever och deras personligheter och egenskaper.   I kontakt med vårdnadshavare och kollegor har du en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vem är du?  
Krav:  
- Examen med lärarlegitimation som speciallärare/specialpedagog med inriktning mot utvecklingsstörning. 
- Grundläggande IKT-kunskaper 

Meriterande: 
- Erfarenhet av arbete i grundsärskolan är meriterande
- Kunskap i AKK och teckenkommunikation och erfarenhet av arbete med elever inom särskolan. 
- Erfarenhet av att arbeta i ett mångkulturellt område. 
- Arbetat språk-kunskapsutvecklande. 

Personliga egenskaper: 
Du behöver tycka att det är stimulerande att arbeta lösningsfokuserat och se det som en möjlighet till egen kompetensutveckling när eleverna utmanar dig. Ditt fokus blir att hitta arbetssätt och metoder som ser till att eleverna lyckas utveckla sina förmågor och att de når kunskapskraven. Du behöver ha en god förmåga att skapa långsiktigt hållbara relationer både till elever, föräldrar och kollegor. 

Vi erbjuder dig  
En trivsam mångkulturell miljö med något nytt att lära sig varje dag. Du ingår i ett kollegialt lärande med dina kollegor där du även har möjlighet att samverka med olika skolformer. Jobbar du i Södertälje kommun som sätter hälsa i fokus kan du söka friskvårdspeng. 

Välkommen till oss!  
Fornbackaskolan är en traditionsrik grundskola med klasser i åldrarna F-6 ca 380 elever varav 45 är inskrivna i grundsärskolan fördelat på 6 klasser. Skolan ligger mitt i Fornhöjdens bostadsområde och har naturen och skogen i närheten. Skolan har ett aktivt miljöarbete och är "Grön flagg certifierad”. Skolan har 100 medarbetare varav två är fyrbenta och heter Yoshi och Ayla. En av hundarna "pedagoghunden" arbetar på skolans bibliotek och den andra hunden "terapihunden" arbetar på grundsärskolan. 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. 

Dela detta jobb

Grundsärskollärare Fornbackaskolan

Södertälje kommun - Utbildningskontoret