skoljobb.se

Grundskollärare 7-9 Eng alt Speciallärare. Försteläraruppdrag möjligt

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-01-21

Ansök nu

Grundskollärare 7-9 Eng alt Speciallärare. Försteläraruppdrag möjligt

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet grundskola/särskola är en del av Bildningsförvaltningen. Verksamheten omfattar 21 grundskolor samt grundsärskola och det totala antalet elever är ca 4100. Fem av grundskolorna är högstadieskolor medan de övriga, med något enstaka undantag, omfattar åk F-6. I verksamheten ingår även skolbarnomsorg. Antalet månadsanställda uppgår till ca 640.

Hällaskolan är en nyrenoverad högstadieskola (skolår 7-9) belägen i det natursköna Borensberg vid Göta kanal och Motala ströms kant. Vi arbetar alla i nära relation med våra elever för att utmana, stödja och coacha dem vidare i sin utveckling. Skolans atmosfär är familjär med hög trivsel och trygghetsfaktor.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som har lärarlegitimation med engelska och gärna annat ämne med inriktning grundskolans skolår 7-9. Du får gärna vara speciallärare med ovanstående inriktning.
Beroende på din erfarenhet och önskemål m.m. ser vi gärna att du också går in i uppdrag som förstelärare. Som lärare har du ansvar för sedvanliga lärararbetsuppgifter. Undervisning i mindre undervisningsgrupp för elever i behov av stöd kan förekomma.

Anställs du som speciallärare kommer du ansvara för undervisning, planering för elever i behov av särskilt stöd. Du arbetar nära specialpedagog, och övriga medarbetare som ingår i vårt trivsel- och trygghetsteam.

Som förstelärare i Motala kommun ska du
• utveckla former för didaktisk reflektion (kollegialt lärande) för professionsutveckling
• leda didaktiska utvecklingsprojekt
• arbeta med analyser inom ramen för det systematiska kvalitetsarbetet
• sammanställa och kommunicera resultat på ett metodiskt sätt
• bidra med förslag till åtgärder utifrån analyser (till exempel att utveckla undervisnings-metoder, exempellektioner, IKT-användande i ämnen etc.)
• bistå nyanställda lärare under deras introduktionsperiod
Anställning som förstelärare görs som visstidsförordnande med tillsvidareanställning i botten i enlighet med lokalt avtal i Motala kommun.

På Hällaskolan, grundat i vårt systematiska kvalitetsarbete, vill vi stärka måluppfyllelsen i våra kärnämnen samt utvärdera vår undervisning baserat på de stora skillnaderna i pojkar och flickors resultat. Detta är utgångspunkten för försteläraruppdrag på Hälla skolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med grundskollärarexamen och lärarlegitimation avsedd för arbete i årskurs 7-9 med behörighet att undervisa i engelska. Meriterande är legitimation i ytterligare ämnen.

Har du dessutom legitimation som speciallärare är det ett plus som gör att vi kan forma en anställning baserat på dina önskemål, erfarenheter och kompetenser.

Vi vill att du är en lagspelare som tycker det är viktigt att bygga goda relationer till såväl elever, föräldrar som kollegor. Du ska vara väl förtrogen med läroplanen samt arbetet med inkludering och extra anpassningar i undervisningen när det gäller elever i behov av stöd.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Grundskollärare 7-9 Eng alt Speciallärare. Försteläraruppdrag möjligt

Motala kommun