skoljobb.se

Grundskollärare F-6

Ansök nu

Grundskollärare F-6

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Nu har du chansen att få bli en av våra nya medarbetare och en viktig del i vår organisation!

Slättaskolan är en grundskola som ligger ungefär 3 km från centrum. Skolan har en stimulerande och varierande närmiljö med skog och sjöar inom gångavstånd, vilken vi använder oss av i undervisningen under alla årstider.

På Slättaskolan går cirka 490 elever. Kring dessa elever arbetar i dag ca 40 pedagoger under skoldagen. På Slättaskolan har man som grundskollärare förmånen att få samarbeta med behöriga, kompetenta och engagerade kollegor. Vi har legitimerade undervisande pedagoger i samtliga klasser vilket bidrar till trygghet och kvalitet i vår verksamhet.   

Vår målsättning är att vara en skola där goda kunskapsresultat kombineras med hög trivsel och gemenskap. Hos oss är eleverna i centrum och de uppmuntras till självständighet, kreativitet och eget ansvar. I allt arbete ska vi bidra till att eleverna får möjlighet att växa till människor som känner stolthet och nöjdhet med både sitt skolarbete och sin personliga utveckling. För oss är trygghet, gruppen och vi-känslan centrala begrepp. En självklar utgångspunkt i vårt arbetet är förståelsen för att olika är bra.

På Slättaskolan tror vi på, och arbetar för ett nära kollegialt samarbete. Vi arbetar för att skapa möjligheter för pedagoger att arbeta tillsammans. Vi tror att samverkande pedagoger i ett klassrum gynnar elevens inlärning och kunskapsutveckling samtidigt som det ger förutsättningar till kollegialt lärande. Vi arbetar i pedagogiska team kring våra elever. 

Från och med HT 2018 är Slättaskolan  partnerskola till Högskolan Dalarna. Det innebär att skolan är utvald att tillsammans med högskolan Dalarna ansvara för den verksamhetsförlagda utbildningen för lärarstuderande. Vi arbetar gemensamt för ett öppet och positivt klimat där vi tillsammans skapar förutsättningar för skolutveckling. För oss är det pedagogiska samtalet och den gemensamma reflektionen viktiga delar i vår vardag. Vår målsättning är att vara en arbetsplats som varje anställd vill utveckla, en arbetsplats där åsikter blir lyssnade på, där de anställdas resurser tillvaratas och en arbetsplats som ger utrymme för personlig utveckling.

Arbetsuppgifter
Huvuduppdraget är att tillsammans med skolans medarbetare arbeta kring våra elever och ansvara för elevernas trivsel, trygghet, lärande och utveckling. Ämnesundervisning och mentorskap kommer ingå i dina arbetsuppgifter. Undervisningen kommer att bedrivas i någon av årskurserna 3-6. 

Tillräckliga kvalifikationer
Vi söker dig som:

- är legitimerad grundskollärare

- i utvecklingsarbete kan bidra med analys och förslag på åtgärder både vad gäller den egna insatsen och verksamheten som helhet och som tycker att samverkan med andra är både roligt och utvecklande. 

Det är meriterande om du har...

- Behörighet och erfarenhet av undervisning i idrott, matematik och naturorienterande ämnen. 

- Erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg i undervisningen så som chromebooks, ipads och Google Suits.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett positivt förhållningssätt där du ser möjligheter istället för hinder. Du är tydlig i ditt ledarskap och har en god struktur i din undervisning. Du är bra på att leda och motivera eleverna att i samspel med dig hitta effektiva vägar för att nå gemensamma mål. Du är duktig på att arbeta med relationer som grund för din undervisning. Du en person som är lätt att samarbeta med men som också kan fatta självständiga beslut i det dagliga arbetet. Du har förmågan att vara flexibel och anpassa dig till nya situationer. Du är bra på att lyssna och kommunicerar på ett sätt så att alla ges möjlighet att delta och vara aktiva.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid från 12 augusti eller enligt överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar

Rektor Christopher Granberg, 023 - 824 43, Christopher.granberg@falun.se 

Biträdande rektor Cecilia Zettervall, 023 - 821 39, Cecilia.zettervall@falun.se 

Biträdande rektor Katarina Tegmark, 023 - 839 66, Katarina.tegmark@falun.se 

Fackliga företrädare

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet, 023 - 863 36

Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas Riksförbund, 023 - 838 63

Övrigt

Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt.

Kontaktinformation
Cecilia Zettervall, Biträdande rektor, 023-821 39, CZE03@falun.se

Arbetsplats
Slaggatan 4

79171 Falun

Dela detta jobb

Grundskollärare F-6

Falu kommun