skoljobb.se

Grundskollärare i fritidshem/fritidspedagog

Företag Solna stad
Regioner
Utgår

2019-10-01

Ansök nu

Grundskollärare i fritidshem/fritidspedagog

Om Ulriksdalsskolan

Ulriksdalsskolan är en modern och miljöcertifierad skola som öppnade i augusti 2014, med kapacitet för 900 elever i åldrarna 6-16 år. 

Skolan befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och präglas av kreativitet och nytänkande. Vi har höga mål med vår verksamhet där vi tror att bra relationer mellan elever och personal är en förutsättning för goda studieresultat och en trevlig stämning på skolan.

Vi söker  dig som är grundskollärare i fritidshem/fritidspedagog. Både centralt i Solna och på våra skolor pågår ett stort utvecklingsarbete för att utveckla fritidsverksamheten och tydliggöra pedagogernas arbetsuppgifter. Vi har ett årshjul för skolornas gemensamma aktiviteter, en bra rastverksamhet och en reglerad samverkan mellan skola och fritids.

Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever. Du är legitimerad lärare i fritidshem eller fritidspedagog och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn.

Du har en god förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap samt har förmåga till samverkan med såväl våra elever som föräldrar och kollegor. Vi tror att det är viktigt att du är en trygg och stabil person som är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Du är strukturerad och tydlig i din roll som pedagog och vet hur man planerar verksamheten på fritids. Du har förmåga att skapa goda relationer med barn och föräldrar och kan se varje barns förutsättningar, styrkor och möjligheter.

Du samarbetar bra med andra människor och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har förmåga att planera både i team och individuellt. 

Utvecklas som lärare i fritidshem/fritidspedagog i Solna stad
Som lärare i fritidshem/fritidspedagog i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på elevers möjlighet att utvecklas och lära. Genom undervisning baserad på forskning och erfarenhet är du med och skapar utvecklande och pedagogiskt medvetna lärmiljöer och aktiviteter. Just nu har Solna stad extra stort fokus på rastverksamhet.

Vi skapar en organisation för att du ska ha möjlighet att lyckas i din roll som lärare i fritidshem/fritidspedagog i Solna. För din kompetensutveckling får du delta i nätverk för lärare i fritidshem/fritidspedagoger och i andra utbildningar. Dessutom utvecklar Solna stad ett medarbetarutvecklingsprogram för medarbetare i Solna stad.

Mer information och ansökan

Tjänsten är på 100%.

Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot att läsa din ansökan snarast, dock senast den 1 oktober 2019. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till

Katarina Hagman bitr rektor, 072 583 16 09, katarina.hagman@solna.se.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Grundskollärare i fritidshem/fritidspedagog

Solna stad