skoljobb.se

Grundskollärare i SvA till Nyvångskolan 4-6

Företag Lunds kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-16

Ansök nu

Grundskollärare i SvA till Nyvångskolan 4-6

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltning Lund Öster ansvarar för förskole- och grundskoleverksamhet i den östra delen av Lunds kommun, omfattande de geografiska områdena Veberöd, Genarp, Dalby/T. Hällestad och S. Sandby/Revinge samt Naturskolan.

Skolorna och förskolorna i Dalby/Torna Hällestads ansvarsområde är en del av Lunds kommuns barn- och skolförvaltning. Verksamheten genomsyras av ett 1-16-årsperspektiv där ledning och medarbetare gemensamt strävar efter att ge alla barn och elever de bästa förutsättningarna för att lära och utvecklas tillsammans under hela förskole- och skoltiden. Våra medarbetares hälsa och trivsel är också viktig för oss och därför har vi bl.a. rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag och en levande diskussion kring arbetsmiljön på arbetsplatsträffar och i andra forum. I Lunds kommun får även alla pedagoger kompetensutveckling inom BFL (bedömning för lärande).

Nyvångskolan är en F-9 skola med ca 820 elever och strax över 120 anställda. Skolan är belägen i Dalby, ca 1 mil öster om Lund. Sedan 25 år tillbaka har skolans profil varit elevdemokrati där olika elevstyrda råd driver olika frågor och utvecklingsområden. I takt med att eleverna blir äldre erbjuds fler och fler råd att delta i.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att undervisa i Svenska som andraspråk och gärna ytterligare ämnen som t.ex. SO eller NO, i åk 4-6 i en förberedelseklass. I tjänsten ingår mentorskap till dessa elever.

Du bidrar inom ramen för skolans uppdrag med din kompetens och engagemang. Vidare samarbetar du med dina arbetskollegor inom hela skolans verksamhet. Du bidrar i interaktion med andra till att utveckla verksamheten på ett lösningsfokuserat sätt, skapar en kreativ lärmiljö och hittar därigenom vägar till en god utveckling samt ökad måluppfyllelse.

Undervisningen utformas utifrån läroplanens mål där planering, förberedelse, genomförande samt utvärdering är viktiga grundpelare. Alternativa läroverktyg och dokumentation ingår som en naturlig del i ditt arbete.

KVALIFIKATIONER
Du har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i svenska som andraspråk i åk 4-6 på grundskolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som lärare i grundskolan. Det är meriterande om du har annat ämne som t ex SO eller NO.

Undervisningen ska du kunna anpassa utifrån varje elevs förutsättningar, arbetsro och lust att lära. Arbetet organiserar och strukturerar du utifrån angivna mål.

Du är en trygg pedagogisk ledare med förmåga att kritiskt analysera eget och arbetsgruppens arbetssätt för ständig utveckling. I rollen bör du ha god förmåga att undervisa barn i behov av särskilt stöd och stödja eleverna i att hantera konflikter som uppstår. God förmåga att använda digital teknik i undervisningen samt som redskap för information, planering och dokumentation krävs.

Som person är du kommunikativ, lyhörd och väl förtrogen med att dokumentera elevers förmågor och kunskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Grundskollärare i SvA till Nyvångskolan 4-6

Lunds kommun