skoljobb.se

Grundskollärare i svenska och engelska åk 7-9 (vik)

Ansök nu

Grundskollärare i svenska och engelska åk 7-9 (vik)

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet grundskola/särskola är en del av Bildningsförvaltningen. Verksamheten omfattar 21 grundskolor samt grundsärskola och det totala antalet elever är ca 4500. Fem av grundskolorna är högstadieskolor medan de övriga, med något enstaka undantag, omfattar åk F-6. I verksamheten ingår även fritidshem.

Södra skolan (skolår F-9) har två rektorer som ansvarar för F-3 respektive åk 4-9. Ett samarbete sker också med grundsärskolan, som är integrerad på enheten. Den varierande omgivningen i naturen med vatten, skog och möjlighet till utevistelse ger eleverna rik möjlighet att utveckla olika intressen och färdigheter. Vi har stort samarbete med olika föreningar för att eleverna ska utveckla och se samband mellan skola och samhälle. På Södra skolan lägger vi stor vikt vid att:
- Aktivt arbeta med värdegrundsfrågor och alltid sätta eleven i centrum.
- Förhindra all form av utanförskap.
- Lägga stor vikt vid orden samarbete, trygghet, ansvar, respekt, kunskap som bildar vårt ledord STARK.
- Ge eleven möjlighet att arbeta tematiskt där hälsa, kommunikation och naturvetenskap blir viktiga inslag i undervisningen.
- Våra elever växer upp till trygga, självständiga individer med breda kunskaper.ARBETSUPPGIFTER
Du kommer under ordinarie befattningshavares frånvaro, januari -19 till december -20, att undervisa i svenska och engelska, åk 7-9. I tjänsten ingår också att fungera som mentor för en grupp elever i nuvarande åk 8 samt arbete i arbetslag.


KVALIFIKATIONER
Vi söker en legitimerad lärare med behörighet att undervisa i engelska och svenska på grundskolans högstadium.Har du dessutom specialpedagogisk kompetens samt kunskaper inom NPF-området är detta meriterande.

Förutom ovanstående är vi måna om att du som ny medarbetare hos oss på skolan har ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt gentemot dem du möter i vår verksamhet.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut. Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Grundskollärare i svenska och engelska åk 7-9 (vik)

Motala kommun