skoljobb.se

Grundskollärare i svenska och tyska till Nyvångskolan 7-9

Företag Lunds kommun
Regioner
Utgår

2018-06-26

Ansök nu

Grundskollärare i svenska och tyska till Nyvångskolan 7-9

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltning Lund ansvarar för förskole- och grundskoleverksamhet i Lunds kommun. Den östra delen av kommunen omfattar de geografiska områdena Veberöd, Genarp, Dalby/Torna Hällestad och Södra Sandby/Revinge.

Nyvångskolan är en F-9 skola med ca 830 elever och strax över 130 anställda. Skolan är belägen i Dalby, ca 1 mil öster om Lund. Kommunikationerna mellan Dalby och Lund/Malmö med kollektivtrafik är goda. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och man arbetar aktivt med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö, undervisning, vänskap och hälsa. Personalens hälsa och trivsel är också viktig för oss och därför har vi bl.a. rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag och en levande diskussion kring arbetsmiljön på arbetsplatsträffar och i andra forum.

ARBETSUPPGIFTER
Till vårt arbetslag i åk 7-9 söker vi nu en grundskollärare i svenska och tyska. Tjänsten är en heltidstjänst och uppdelad med hälften svenska och hälften tyska. Förutom undervisningen kommer du även att vara mentor för en klass i åk 7 tillsammans med en kollega. Uppdraget som lärare innebär att du planerar, genomför och utvärderar undervisningen i linje med läroplanens intentioner. Du planerar verksamheten på ett målorienterat sätt och ansvarar för att följa upp, bedöma och dokumentera elevernas kunskapsutveckling.

Som lärare på Nyvångskolan deltar du även i skolans utvecklingsarbete och vi erbjuder alla pedagoger kompetensutveckling i form av BFL (bedömning för lärande). Under en längre tid har skolan haft en mycket positiv utvecklingsprocess som resulterat i en hög grad av måluppfyllelse. Vi välkomnar nya tankar och idéer och vill att man som lärare håller sig uppdaterad på nya forskningsrön inom skolområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en grundskollärarexamen med legitimation i svenska och tyska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att undervisa och det är meriterande om du även tidigare har arbetat som klassmentor. Du ser varje enskild elevs behov av utveckling, både i förhållande till läroplan och kunskapskrav, och vi vill att du är intresserad och kunnig av IT i lärandemiljö. iPads och andra digitala verktyg används som en naturlig del i din undervisning.

I rollen som pedagog är du en tydlig ledare och du arbetar aktivt med att hitta olika vägar för att locka fram engagemang och arbetsglädje bland dina elever. Inför åk 7 blandas eleverna och nya klasser bildas, vilket ställer krav på din förmåga att kunna skapa samhörighet och delaktighet. Du är en god kommunikatör och har väl fungerande relationer med såväl elever som vårdnadshavare.

Som person är du öppen, kreativ och lösningsfokuserad. Du har lätt för att samarbeta med dina kollegor och ser arbetslaget som en viktig resurs i arbetet. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Grundskollärare i svenska och tyska till Nyvångskolan 7-9

Lunds kommun