skoljobb.se

Grundskollärare med behörighet Sv/So och/eller Ma/No

Företag Lunds kommun
Regioner
Utgår

2018-06-30

Ansök nu

Grundskollärare med behörighet Sv/So och/eller Ma/No

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Apelskolan är en F-6 skola som ligger centralt i Lund. Det som karaktäriserar Apelskolan är att vi har höga förväntningar på våra elever och medarbetare, vi värnar om arbetsro och trygghet och vi vill ge våra elever bästa tänkbara grund att stå på inför framtiden. Dessutom är vi inspirerade av Maria Montessoris pedagogik.

Hos oss får eleverna möjlighet att utvecklas och nå så långt som möjligt utifrån sina egna behov och förutsättningar. Vi anpassar därför undervisningen för varje elev, och ser till att all undervisning och bedömning utgår från elevens förmågor. Eleverna får möjlighet att visa sina kunskaper på olika sätt, och de får kontinuerlig återkoppling på sitt lärande, så kallat bedömning för lärande, BFL. Elevens utveckling sker i samarbete med vårdnadshavare.

Allt lärande utgår från elevernas tidigare kunskaper, erfarenheter och intressen. På så vis har eleverna inflytande över arbetssätt, arbetsformer och undervisningens innehåll. De har också inflytande över hur vår verksamhet utformas, till exempel miljö och aktiviteter.

All vår undervisning vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Vi är tydliga och har struktur och framförhållning i hur vi planerar och genomför undervisningen, så kallad pedagogisk planering, PP. Vi lär av varandra! Det kollegiala lärandet är en naturlig del i vår verksamhet, och vi tänker därför brett över arbetslag, skola och skolområde. All personal reflekterar, följer upp och utvärderar sin undervisning själv, samt tillsammans med elever och kollegor.

Hos oss på Apelskolan förbereds eleverna för att kunna leva och verka i samhället. Våra elever lär för livet! Vi har Sveriges viktigaste jobb – vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Läs mer om Apelskolan genom att klicka på denna länk:
https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/apelskolan/

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som aktivt vill vara en del i Apelskolans olika verksamheter och elevernas utveckling. Du är positiv, tydlig, initiativrik och med ett stort engagemang i ditt arbete. Du är genuint intresserad av att arbeta med barn och ungdomar och utmanar dig själv i ditt pedagogiska ledarskap.

Det praktiska arbetet på vår skola sker i arbetslag tillsammans med övriga pedagoger på Apel- och Vårfruskolan, men även tillsammans med vaktmästare, bespisningspersonal och resurser på skolan. Alla medarbetare är viktiga i arbetet med att förbereda våra elever inför vuxenlivet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i Sv/So och/eller Ma/No. Du är en lärare med personlig mognad som har god samarbetsförmåga med intresse och kompetens att bedriva utvecklingsarbete både enskilt och tillsammans med övriga pedagoger.

Du har erfarenhet av att möta elever med olika språklig bakgrund och varierande förkunskaper. Du skapar och upprätthåller goda relationer till såväl elever som vårdnadshavare och hittar varje elevs inre drivkraft. Du är en tydlig vuxen och en god förebild för eleverna. Du ser hela eleven och arbetar med elevens personliga utveckling och lärande i samspel med kunskapsutvecklingen. Vi önskar att du ser digitala verktyg som en naturlig del av verksamheten och att du tar ansvar för din egen kunskapsutveckling.

Är du den vi söker? Vänta i så fall inte med att skicka in din ansökan eftersom vi kallar intressanta sökanden till intervju efter hand som ansökningar kommer in, dock senast 2018-06-30.

I ditt personliga brev vill vi att du kortfattat beskriver ditt pedagogiska ledarskap och hur du omsätter det i praktiken. Beskriv gärna vad just du hade kunnat tillföra vår verksamhet utifrån din kompetens och dina personliga egenskaper.
Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Dela detta jobb

Grundskollärare med behörighet Sv/So och/eller Ma/No

Lunds kommun