skoljobb.se

Grundskollärare till Andersbergsskolan

Ansök nu

Grundskollärare till Andersbergsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Andersbergsskolan är Hallands mest internationella och mångkulturella skola med elever från cirka 30 olika länder. Verksamheten består av förskoleklasser samt klasser i årskurs 1-5 med totalt cirka 420 elever. På skolan finns också fritidshemsverksamhet för eleverna i klass F-5. Arbetet med språk och kommunikation i 1-11-årsperspektivet är prioriterat för all personal i hela Andersbergs verksamhetsområde. Vision för Andersbergsskolan • På Andersbergsskolan arbetar vi tillsammans för hög måluppfyllelse. Vi arbetar tillsammans för att utveckla Andersbergsskolan och göra vår vision verklig. Vi satsar medvetet på goda möten mellan människor. Dialog och delaktighet är prioriterade. På Andersbergsskolan låter vi hjärtat vara med. • Vi har höga förväntningar på alla elever, oss själva och på varandra. Alla elever ska ges möjlighet att utveckla sina förmågor och kunskaper så långt som möjligt utefter sina förutsättningar. All personal på skolan är delaktiga i och bidrar till skolans utvecklingsarbete. • Vi eftersträvar en samarbetskultur där kollegialt lärande står i centrum. Det är i arbetslaget vi tillsammans reflekterar, analyserar, utvärderar och planerar undervisningen. Vi bygger vår verksamhet på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. • Vi har modet att utmana varandra som goda kritiska vänner i syfte att utveckla undervisningen. På Andersbergsskolan vågar vi ge och ta emot konstruktiv feedback. Vi har modet att prova och ompröva och vi ger varandra möjligheten att tillsammans lära av våra misslyckanden.

Arbetsuppgifter

Andersbergsskolan söker en skicklig och engagerad lärare till åk 5, som brinner för sitt uppdrag och som vill arbeta i arbetslag där vi använder våra kompetenser och behörigheter på ett sätt som gör att elevernas lärande och måluppfyllelse står i centrum. Språk och kommunikation är centrala begrepp i undervisningen eftersom många av våra elever är i behov av mycket stöd för sin språkutveckling. Som lärare på Andersbergsskolan är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Att arbeta på Andersbergsskolan ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

Kvalifikationer

Grundskollärarexamen/legitimation med behörighet att undervisa i Sv/SvA och gärna i matematik och teknik. Kunskaper i arabiska är meriterande. Du är en tydlig ledare i klassrummet med struktur och goda pedagogiska färdigheter i undervisningen. Du är flexibel, har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2020-05-14
Ansök senast
2020-05-31

Upplysningar

  • Jonas Angeria
    Rektor
    Telefon: 070-834 21 98
  • André Lovensjö, (LR)
    Telefon: 072-0848511

Ansökan

Referensnummer
C38645 - 2020

Dela detta jobb

Grundskollärare till Andersbergsskolan

Halmstads kommun Barn- och ungdomsförvaltning