skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Gymnasieavdelningen som arbetsplats

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största förvaltning med närmare 16 000 medarbetare. Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare till förvaltningens gymnasiestab. Skolslussen tillhör gymnasieavdelningen – gymnasiestaben inom utbildningsförvaltningen och består av ca 30 medarbetare. Utöver studie- och yrkesvägledning så ingår gymnasieantagningen och två projekt. Vi sitter i trevliga lokaler centralt på Södermalm.

Du kommer ingå i en enhet med ett starkt driv. Miljön präglas av nyfikenhet, öppenhet och förtroende där vi arbetar utifrån verksamhetens bästa. Uppdragen innebär många kontaktytor och stora möjligheter till att utveckla samt att utvecklas.

Om tjänsten

Studie- och yrkesvägledare på Skolslussen vägleder, informerar och stöttar ungdomar mellan 16-19 år, som saknar gymnasieplats. I arbetet ingår att samverka med olika förvaltningar, myndigheter och professioner samt att utveckla befintliga insatser med målet att fler ungdomar fullföljer gymnasiet.

Strategiskt arbete ingår i tjänsten och kan exempelvis handla om att skriva tjänsteutlåtanden, utredningar, arbeta med kvalitetsgranskning och utveckling samt att ta fram rutindokument. Samordning av yrkesprofessionella nätverk för kommunens grund- och gymnasieskolor är en del av detta arbete.

På Skolslussen arbetar vi både självständigt och i team. Vi ger medborgare ett professionellt bemötande och god service. Viss kommunikation i tjänsten sker på engelska.

Kvalifikationer

Till den här tjänsten söker vi dig som har studie- och yrkesvägledarexamen och erfarenhet av strategiskt arbete i form av t ex projektledning/verksamhetsutveckling.

Du har kunskap om utbildningsväsendet och har arbetat inom grundskola år 7-9, gymnasieskolans introduktionsprogram, grund- och gymnasiesärskola och/eller vuxenutbildning. Du har erfarenhet att arbeta med ungdomar i behov av särskilt stöd och har pedagogiska verktyg att förmedla information.

Det är ett krav att du uttrycker dig väl på svenska, i både tal och skrift. Du behöver även behärska det engelska språket.

Vi ser gärna att du har god kännedom om politiskt styrda organisationer kopplat till utbildning, skollag och förordningar.

Du har god kännedom om skollag och förordningar. Du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer. Du ser helheter och ser till verksamhetens bästa. Du har god självkännedom, är prestigelös, strukturerad, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Läs mer om Stockholm Stad som arbetsgivare: http://www.stockholm.se/Arbete/Att-arbeta-i-Stockholms-stad/

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/1983

Kontakt    
Anna Waltré, HR-konsult, 08-508 117 29
Joel Moren, samordnare, 08-508 348 08
Catharina Sackemark Larsson, Enhetschef, 08-508 339 29

Facklig företrädare    
Behiye Arikan, Vision, 08-508 407 82
Tibor Muhi, SACO, 070-090 44 48
 

Gymnasieavdelningen söker en studie- och yrkesvägledare

Regioner
Utgår

2019-04-22

Ansök nu

Dela detta jobb