skoljobb.se

Gymnasiebibliotekarie till Midsommarkransens gymnasium

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-07

Ansök nu

Gymnasiebibliotekarie till Midsommarkransens gymnasium

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Midsommarkransens gymnasium ligger mitt i Midsommarkransen med gångavstånd till Södermalm och har idag ca 770 elever. En viktig del av vår profil är att vi erbjuder NIU (Nationell godkänd Idrottsutbildning). Många av våra elever utvecklar både sin idrott på elitnivå samtidigt som de fullföljer sin gymnasieutbildning här   
De flesta som arbetar på skolan är lärare men här arbetar även vaktmästare, kurator, skolsköterska, specialpedagog, SYV, administrativ personal, skolbibliotekarie samt rektorer. Skolan har ett eget tillagningskök som lagar vår goda mat samt ett eget café.
Skolan har också gymnasiesärskola samt ett annex i Skärholmen som inhyser vår yrkesintroduktion.

Motivation, lust och engagemang är ledord för vår skola, både för elever och vuxna. Genom att ta tillvara på de krafter som finns i huset, bygger vi en skola där elever och personal trivs och utvecklas. En skola där man blir sedd och kompetenser tas tillvara och utvecklas.

Alla ska växa på MKGY
Vi vill att vår skola ska vara en lärande organisation på vetenskaplig grund, där vi som individer växer med ny kunskap och nya perspektiv. Delaktighet är viktigt för oss. Vi utvecklar den här skolan tillsammans, både personal och elever. Därför är dina initiativ och ditt engagemang viktigt för att Midsommarkransens gymnasium ska fortsätta att utvecklas.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en gymnasiebibliotekarie till vårt skolbibliotek. Biblioteket på skolan skall vara en naturlig och viktig del i skolans pedagogiska arbeta för att kunna hjälpa eleverna att uppnå sina kunskapsmål. Det innebär att biblioteket har ett pedagogiskt uppdrag när det gäller läs- och språkutveckling samt medie- och informationskunnighet.

Som skolbibliotekarie har du som uppgift att fortsätta att bygga upp vårt bibliotek till en välintegrerad del av verksamheten som stödjer lärande och elevernas måluppfyllelse samt att stödja elevernas lärande.

Du förväntas som bibliotekarie vara en aktiv del i hela skolans verksamhetsutveckling i syfte att stärka elevernas språkliga och digitala kompetens. Du förväntas också delta i skolans värdegrundsarbete och stödja prioriterade grupper, detta gör du bland annat genom att arbeta aktivt för elevinflytande samt att du kan uppmärksamma de elever som är i behov av särskilt stöd och extra anpassningar. Det kan handla om att tillgodose behov av anpassade medier som talböcker och lättläst litteratur.

Du är en naturlig del av skolans pedagogiska arbete. Skolbiblioteket ska kunna verka som en resurs i undervisningen och bidra till läs- & skrivutveckling i samråd med undervisande lärare. Du kommer därför samarbeta med lärare gällande planering för eventuella författarbesök, klassbesök, handledning och undervisning i informationssökning och källkritik (MIK) i den ordinarie undervisningen.

Du kommer även att förväntas initiera projekt med anknytning till skolbibliotekets verksamhet samt aktivt följa utvecklingen inom området genom kontinuerlig omvärldsbevakning.

Du kommer att ha ansvar för att fortsätta att bygga upp rutiner kring hanteringen av skolans läromedel gällande beställning, utlåning och inlämning som kommer att hanteras av biblioteket.

Löpande översyn och inventering av biblioteket behöver göras för att säkerställa att litteraturen stödjer skolans programutbud och är anpassad till eleverna på skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i Biblioteks- samt Informationsvetenskap.

Du har god kunskap inom medie-och informationskunskap.

Du kan arbeta självständigt och strukturerat samt har en god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har god ledarskapsförmåga då du kommer att bedriva en stor del av din pedagogiska verksamhet i olika elevgrupper.

Arbete som gymnasiebibliotekarie är meriterande
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsprocessen

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     10 januari 2022 eller enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Midsommarkransen

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/6741

Kontakt

  • Anders Fajersson, 0850840296

Publicerat

     2021-11-16

Sista ansökningsdag

     2021-12-07

Utbildningskrav

     Högskola/universitet

Dela detta jobb

Gymnasiebibliotekarie till Midsommarkransens gymnasium

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen